2006. július 4.

Nero Blanco folytatódik!


Hét végén kerül az újságosstandokra az Eduárd, a fapados képregényújság második száma, melyben Nero Blanco, a metroszexuális, külföldre szakadt hazánfia kalandjait olvashatjuk ismét! A Bayer Antal által írt történetet ezúttal Vass Róbert akadémista rajzai keltik életre.

Nero Blanco
figurája egyébként 2005. tavaszán tűnt fel először, amikor a Fekete-Fehér Képregényantológia főszerkesztője, Bayer Antal fejében megszületett a karakter és egy pályázat keretein belül írót és rajzolót „toborzott" az üzletember megformálására. Az eredeti történetet így Koszper Gábor (Algi), mint író és Odegnál Róbert, mint rajzoló jegyezte (mindketten az MKA tagjai). A második részben aztán történt egy kis alkotóváltás mindkét térfélen: íróként belépett az alkotás folyamatába maga Bayer Antal, valamint Róbert helyett – aki akkor már teljes erőbedobással dolgozott Hívó című, önálló képregényalbumán – pedig Jécsai Zoltán vette át a rajzoló szerepét. És elérkeztünk a harmadik részhez...

Bayer Antal
a következő összefoglalóban ismertette az eddig történteket:

„Új állomáshelyére, Budapestre érkezett Nero Blanco magyar származású üzletember. A repülőtérről egy csinos hölgy fuvarozza be a városba, akiről kiderül, hogy nem más, mint elődje, Szentesi Melinda. Az irodában zárt ajtók mögött lefolytatott beszélgetés végén Melinda mérgesen elviharzik. (A Fekete-Fehér Képregényantológia 1. és 3. számában megjelent epizódok alapján.)"

Megsúghatom, hogy több ismert, magyar képregényfigura is feltűnik a történetben, de hogy kikről van szó, az derüljön ki az Eduárd második számából – irány az újságosstand!

A fenti képeken az Eduárd második számának borítója, valamint egy oldal ízelítő található a Nero Blanco képregényből!

(Zárójelben jegyzem meg, hogy szokásomhoz híven, az új Eduárdban is folytatódnak a Szivárvány köz lakóinak kalandjai, hasonlóan az eddigiekhez: egy rövidke strip formájában...)

Nincsenek megjegyzések: