2024. május 1.

20 éve alakult meg a Magyar Képregény Akadémia!

20 évvel ezelőtt, ezen a napon – 2004. május elsején – alakult meg a Magyar Képregény Akadémia – a Millenáris Fogadó földszintjén. Az alapítók a Film.hu flash-animációs képregény pályázatának résztvevői voltak.
A díjkiosztó éppen arra a napra esett, amikor Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz – így adta magát a helyszín és az időpont.
2005-től indítottuk útjára a PINKHELL c. kiadványunkat. 2011-ben a Bartók 32 Galériában rendezett kiállításunkon és búcsúpartinkon pedig debütált az utolsó, kilencedik számunk.
Ezt követően az MKA feloszlott, de sokan még ma is tartják a szakmai és baráti kapcsolatot. Azóta többünknek önálló kötete jelent meg és/vagy csoportos képregénykiadványokba publikál, illetve rajziskolát vezet. Mások tetoválószalont nyitottak, megint mások a könyvillusztráció felé vették az irányt.

A Magyar Képregény Akadémia a Wikipédián.
A PINKHELL a Wikipédián.
 

 

1 megjegyzés:

Haránt Artúr írta...

Ha a web2 össze fog omlani és visszatér mindenki az algoritmus mentes és organikusan szerveződő internethez megint, akkor azt fogom mondani, hogy az egész itt kezdődött ezzel a poszttal. Lehet törlöm minden social media accountom és nyitok egy myspace oldalt.