2006. június 28.

Jamiri


Ha már alant előkerültek az unicumos figurák, felhívnám a figyelmet egy képregényre az unicum.de oldalról. Habár átrajzolt fotókról van szó, amit egy korábbi post kapcsán már eléggé kiveséztünk, de – kövezzetek meg érte! – nekem mégis tetszik. A snittelés, a panelek aránya, a kompozíciók, a belenyúlás mértéke és milyensége mind-mind igen tudatos döntésnek tűnik, ami számomra egy pozitív végeredményhez vezet. És hát mindig ez, azaz a végeredmény az, ami számít. Az alkotó bizonyos Jamiri (Jan-Michael Richter) Németországból, és ahogy böngészünk a munkái közt, szép lassan kiderül, hogy talán azért működik nála a dolog, mert eleve tud rajzolni. Németül tudóknak itt a weboldala, kevésbé tudóknak a galériája, egyáltalán nem tudóknak az angol nyelvű képfeltöltő site-ja.

4 megjegyzés:

Peter Tikos írta...

Nekem erről a figuráról valahogy Butterkex professzor, alias Buttinger Kismészáros jutott eszembe.

Cserkuti írta...

Igen, nekem is eszembe jutott.
Volt egy nagyon hasonló sztripje, vagy sztripkezdeménye.

Peter Tikos írta...

Elkezdte azt a sztorit, valami kínai figurák voltak (lettek volna) benne. Valamilyen sárkány. Keresett is hozzá modelleket, igazi kínaikat :)
Ja, itt is van:
http://href.hu/x/1i4f
Pszichedelikus.

Cserkuti írta...

Igen, amit küldtél az hasonló, de volt neki egy sztripje, ahol egy ember ült egy kanapén, és nyilván történt is vele valami, csak arra már nem emlékszem... Na, az teljesen ilyen volt.