2006. augusztus 8.

OLD SCHOOL CHICKENS


Ha már elkezdtünk itt párás szemmel nosztalgiázni, megosztom veletek az első csirkéket, még a gimiből, a 90-es évek közepéről. Kb. 1994 tavasza környékére teszem az első virtuális tojásból kikelt agy-tyúkom általt keltett csibét. Ha jók lesztek, kaptok egyedfejlődést is.
Jah, még valami: én itt a ruszki - ragadósfestékes - akvarellt kevertem a porcelántégelyes, szintén ragadós akvarellel. Akkoriban még nem volt számítógép, így trükközni kellett, hogyan is lehet ügyesen kifesteni a dolgokat úgy, hogy a csőtollat ne mossa el az akvarell...

9 megjegyzés:

Csacso írta...

Jók ezek a csirekek -főleg, hogy egymást is elintézik :D (ez a vonal nagyon bejönne)

Peter Tikos írta...

Igen jó rajzok, viccesek! Külön tetszik a hagyományos technika.

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Ősfritzcsirke Rulez!! :))
Te a csőtollas kihúzás után festetted ki és nem előtte? Botorság...

Peter Tikos írta...

Ó, Zorro, de könnyű ily idős fejjel belekötni a kis gimnazista Fritzbe! A csőtollal készült rajzok utólagos kifestése igenis létező probléma volt annakidején - magam is megtapasztaltam.

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Jóvanna, akkor csak én voltam olyan kis ügyi, hogy rájöttem a helyes sorrendre! (Persze csak azok után, hogy a fenti problémát magam is megtapasztaltam...) :)

zfritz írta...

Azért azt tegyük hozzá, hogy ezeknél a rajzoknál nem beszélhetünk előrajzolásról, hiszen ez egyből ment a papírra csőtollal, tehát nem volt értelme a nem létező ceruzarajzot kifesteni.
Egyébként erre a legjobb hagyományos megoldás a cellre rajzolás, és a hátulról való kifestés, amit aztán ki is próbálhattam a rajzfilmstúdióban.
Ebből is látszódik, hogy a számítógép mennyire rulez.

Peter Tikos írta...

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Haragos írta...

Lássuk a többi pipit is!
No meg a csigákat, fel velük mind!

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

"az a baj ezekkel, fritz, hogy nagyon egy anyagból van minden"
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD