2006. szeptember 5.

Démonok, dinók és élienek


Régi nagy kedvencem Wayne Barlowe. Mind pokolbéli tájakat, mind idegen bolygókat vagy letűnt korokat bemutató festményeit nagyon szeretem. Képei egy TV-sorozat (melyet magyarul is láthattunk), és egy ehhez kapcsolódó, remek honlap alapját is képezik.
És nem digitális technika. Akril.

7 megjegyzés:

Gáspár Tamás írta...

Tetszik, hogy nem a szokvány monster-kliséket puffogtatja, klassz a képek hangulata és jók az ötletei - de a figurák aprólékos, realizmusra törekvo" kidolgozottságához nem társul valós térérzet és plasztikusság. Számomra sokszor zavaró, hogy azt a mélységet amit a perspektívával "kijelöl" nem támogatja meg tónusokkal, így az összetett kompozíciókból tapéta lesz.
De ez persze csak az én különbejáratú véleményem... :)

hopsy írta...

Elnézve a honlapon a wallpaperek között alul levő dínókák bőrét alkotó hatszög-pikkelyeket, hogy ezek egyenként lennének akrillal megfestve? Nem vagyok ebben biztos.
http://www.waynebarlowe.com/barlowe_wall_pages/wall.JS.1280.htm

Gáspár Tamás írta...

Én igen.
Szerintem végigpötyögte... :)

hopsy írta...

A Painter IX-et is ugyanolyan profin használja, mint az akrillt.
Van ugyanis fenn (másik:) Painteres kép is.
Nekem az Inferno démonai amik a legjobban tetszettek. Valamint a Darwin Expediciós képzelt őslények.
Kösz!

Peter Tikos írta...

Van tőle albumom is, elég részletes kis képekkel, leírásokkal. Az bizony akril. Azt bizony végigpötyögte. Ez elég rossz kép, ez a wallpapír, de pl. a könyvben elég jól látszik. Az ürge egyik példaképe Zdenek Burian egyébként, és hát volt idő, mikor még nem is volt Painter...
Melyik képre gondolsz, Hopsy, amelyik szerinted Painteres?

Peter Tikos írta...

Sok helyütt ott is van, hogyaszongya: "acrylic on Gessoboard" meg "acrylic on ragboard". De igazad van, van Painter is. Viszont a dinós kép, amelyiket belinkelted, tutira nem az :)

Gáspár Tamás írta...

Hát Zdenek Burian idejében még tuti csak a jó öreg pacsmagolás volt. Az o" munkái egyébként engem is inspiráltak anno, részben neki köszönheto" pl. hogy míg a többi kölök u"rhajós, kukás meg buszvezeto" akart lenni az oviban, én bejelentettem anyáméknak, hogy paleantológus leszek... :))