2006. szeptember 10.

Képregényes Tervek 1. ( A Negyedik Birodalom )


...csak lenne időm is ezekre.
Elsőnek egy 2004-ben elkezdett, majd azóta is fiókolt alternatív történelem SF adaptálásom: A Negyedik Birodalom. A regény írója W. Hamilton Green ( Dr. Galántai Zoltán ).

„A birodalmi Németország tudósai erejüket megfeszítve dolgoznak, hogy olyan technológiai áttöréssel szolgálhassanak a náci vezérkarnak, amely segítségével megnyerhetik a háborút.
A legelszántabb és legtitkosabb kutatások a rakétatechnika és az űrutazás területén folynak.
A kozmosz meghódításával szerzett hatalom nemcsak a nyugati Szövetségesek felett aratott győzelmet garantálhatna, hanem egy dédelgetett álom valóra váltását is: a Naprendszer gyarmatosítával megszülethet a Negyedik Birodalom...Azonban a titkos laboratóriumokat vezető professzornak rá kell ébrednie: legyőzendő ellenségei némelyike nem angolszász vagy orosz; sőt az sem bizonyos, hogy földi eredetű...”

Íme 1-2 karakter terv és az első 4 oldal kisméretű vázlata. Tervezem leporolását...csak lenne időm ezekre...:)

4 megjegyzés:

FaludiRóbert írta...

Fabe, honnan ismered dr. Galántai Zoltánt?
Csak kiváncsi volnék...

Cserkuti írta...

Ígéretes oldaltarvek! Kifejezetten "hangulatos" comics lehet belőle. A karaktereken talán még gyúrhatnál egy kicsit.

Fabe írta...

Robi: igazábol nem ismerem...olvastam a könyvet, rákerestem a keresőbe. terveztem, hogy eleresztek egy mailt neki erről a 4. birodalom képregényről, de először 1-2 kész oldalt mutatnék neki, nem ilyen irka-firkákat:)

D: persze, ez csak egy töredéke az egésznek...egy halom karakter szerepel(ne), semmise végleges. szerencsére referencia van bőven (uniformisok, rangok, jelvények, járművek, stb.)
sajna mindez sok-sok idő...:(

Peter Tikos írta...

Én nagyon remélem, hogy lesz időd ezekre :)))
Galántait meg üdvözlöm, utoljára kb. 8 éve találkozhattunk, akkor még mindketten mint "valhallások". Biztos nem is emlékszik rám...