2006. szeptember 3.

MKA bulvár


Augusztus utolsó napján rendezték meg a Golden Blog díjátadó partiját a Fészek Művész Klubban, ahová – habár a versenyben helyezetlenül végeztünk – az MKA is hivatalos volt. Szemtanúk beszámolói alapján az est során Fritz alelnök úr került a figyelem középpontjába, amikor is a közönség szórakoztatására szerződtetett karikaturistát – kihasználva annak vacsoraszünetét – egyszerűen lerajzolta! Mielőtt újabb vendég kapott volna kedvet az effajta mókához, rajzoló és alelnök helyet cseréltek, és immár az eredeti szerepeknek megfelelően, Fritzről készült kép. Miközben ők egymással voltak elfoglalva, Lanczinger Mátyás Guta nyomozóval közösen vásárolt fényképezőjének segítségével mindkettejüket megörökítette – Faludi Robi asszisztálása mellett –, így most blogunk olvasói is tanúi lehetnek ezen rendkívüli eseményeknek.

8 megjegyzés:

Gáspár Tamás írta...

"Akasztják a hóhért" effektus duplacsavarral.
Zseniális... :))

hopsy írta...

Volna pár kérdésem! Vajon lehet tudni kit rejt a Doby Grafika művésznév? Esetleg a kész műveket fel lehetne ide tenni megtekintésre? Utolsó: mivel eszközzel rajzol a karikaturista úr?

Cserkuti írta...

Lehet.Dobrovolszky Lászlót.
Remélem, nem akarta titkolni. :)
Kész művekkel vszg a 3 fős MKA különítmény, ill Doby szolgálhat a mailcímén. Ugyanitt megkérdezheted, mivel dolgozik.

zfritz írta...

www.karikatura.hu a weboldala, ott minden infót megtalálsz

Cserkuti írta...

Izé, Fritz, ez ott van a postban... :P

hopsy írta...

Természetesen azzal kezdtem, hogy megnéztem az úriember weblapját. A három kérdésemet azért tettem fel, mert ott egyikre sem találtam választ.
De akkor megkérdem tőle, hogy mivel rajzol. Gondoltam a kész rajzot nem tartotta meg magának, annak mi értelme volna?

zfritz írta...

jómagam rajzolhattam a mester eszközeivel, nekem mezei grafitszálnak tűnt mega-töltőtollal, a süfütyölős-effektezést pedig préselt papírrúddal állította elő.
Az alap peniglen mezei dipa.
Mi kell ennél több?
JAaaa, radír ??? radír az nem volt kérem. Juteszembe minekis :))) Most hogy belegondoltam fel sem merült ott a helyszínen a radírozás opció.
Hja kérem ez egy ilyen műfaj.

hopsy írta...

1000x köszönet, Fritz Mester!
Rendkívül fontos háttérinfók ezek, a grafit és papírrúd. És akkor nem is kellett fixálni se a rajzot, gondolom.