2006. október 1.

Banksy


Nemrégiben egy kiváló postot találtam a Design Hung(a)ry (matt_blog) oldalán (a blogot amúgy mindenkinek ajánlom, ha még nem bukkant volna rá a linkjeink közt).
A gerilla akcióiról elhíresült graffitiművész, Banksy – nagy megelégedésemre – ezúttal Paris Hiltont (meg nyilván mindazt, amit egy személyben, talán saját tudtán kívül is képvisel) vette célba.
Anglia különböző zeneáruházaiban egyszerűen kicserélte az "énekesnő" debütáló albumát a saját remixeit tartalmazó CD-kre. A bookletet is alaposan átalakította, de a vonalkódot és részben a borítót is érintetlenül hagyta. Így akinek nem tűnt fel, hogy a lemezen található slágerszámok Why am I Famous?, What Have I Done? és What Am I For? címre hallgatnak, az nyugodt szívvel megvásárolta, és hazavitte a CD-t.
Az, hogy sokan nem reklamáltak az ügyben, nem tudom, hogy a mixek magas minőségének köszönhető, esetleg az üzenet célba találásának, vagy csak annak, hogy ezután túl kellemetlen lett volna visszamenni a boltba az igazi Paris Hilton CD-t követelni.
Link: Banksy weboldala

10 megjegyzés:

Gáspár Tamás írta...

Már szinte látom magam elo"tt, ahogy a jó példán felbuzdult Fritz, partizán módra Donatellácskás naptárakat cserélget stikában a saját csirkés változatára... :))

vassrichard írta...

ÖÖÖ...mármint Banksy. Nem?:)

Cserkuti írta...

Donatellácska anyukája annyira nem aggaszt. Részint nem világjelenség, részint nem bálványozza a jáng dzsenörésön komoly százaléka.
Persze Fritz ettől még akciózhat. :)

Richárd:
Nem értelek.
??

vassrichard írta...

Ó hát nem olyan ürdöngős dologról van szó...csak felcseréltél két betűt.:) Azt írod, hogy Bansky...közben meg Banksy.
Na?:)

Gáspár Tamás írta...

Következetesen "Bansky" írtál végig a postban, pedig valójában "Banksy"-nek hívják szegény palit... :))

Cserkuti írta...

Következetesen javítottam.
A fejemben is. :P

zfritz írta...

semmi közöm donatellácskáékhoz, ráadásul nekem nem is tetszet soha se az anyja, se a lánya. Ellenberger Hiltonos Párizsira szívesen cserélném a spongyabobos mamuszom.

zfritz írta...

.... ne haragudj Spongya Bob....

Cserkuti írta...

Na, tessék. Íme egy áldozat.
A semmiért fáradozott Bankskysy. :))

Névtelen írta...

banksy rülé!