2006. október 26.

Körút Fesztivál – Sajtóvisszhang


Népszabadság Online:
"Egy kitűnő művészeti ötlet, amely úgy esett áldozatául a tahóságnak, hogy az, e sorok írásakor még meg sem környékezte. Figyelemre sem méltatta, rá se bagózott. Lehet persze az is, hogy csak nem vette észre."

Oktogon (ajánló):
"A kockáról kockára rajzolói közül a legfiatalabbak Lanczinger Mátyás, streetart hatásokra épülő abszurd humorú Tohuvabohu c. képregénye a Pinkhell közölte. (...) Ábrai Barnabás /Geek/ és Győri Tibor pszicho-etüdjei kivételes rajz és kompoziciós érzékkel értelmezik át a fantasy és főleg a manga stílusjegyeit. A filmes 3D látványtervezés technikájával dolgozó, különlegesen kidolgozott textúrákat alkalmazó Odegnál Róbert cemical-cyber antiutópiája, a Rév trilógia, második kötetének megjelenése elé néz. Fehér Zoltán, Zorro a század eleji vadak legjobb kompoziciós hagyományával beoltott szecessziós dekorativitással rajzolta meg a KOCKÁRÓL-KOCKÁRA „arcának" nevezheto Pepita Oféliát. (...) Cserkuti Dávid, színvonalas reklámmegbízásaiban /Unicum kampány/ is érvényesíti rajztudását és stílusérzékét, önálló munkáiban a tér újszerű ábrzolására, lelki folyamatok kifejezésére, rajzi eszközök kifinomult használatára törekszik."

2 megjegyzés:

Gáspár Tamás írta...

Igazi láthatatlan látványosság... :P

Peter Tikos írta...

Filctollas, szórófestékes rohamosztagok, kaotikus, ízléstelen falragaszok, az összefirkált falak gyalázatos esztétikuma - és a streetart hatásokra épülő abszurd humor.