2006. november 12.

Skiccek

Néhány vázlatrajz, melyeket az Algi által írt "Feljebb állt a Farkas" című prehisztorikus-apokaliptikus-heroikus képregény előkészületeiként követtem el:

6 megjegyzés:

geek írta...

uhh
ezek döbbenetesen döbbenetesek. ja meg jól is néznek ki.. de egy kérdés mester.
Nem lehetne megcsinálni? Vagy ha ezt nem, valami nagyon jó sztorit végre? Tessék már egyszer úgy társulni valakivel hogy bombasztikus sztori jön ki a bombasztikus rajzok mellé!

Dr. Gáspár írta...

Whhuuuf, ezek baromi jók.
Nagyon tetszenek a figuratervek, szívesen megnéznék To"led egy egész képregényt ilyen monochrom, filces kivitelezésben.
A medve is állat - és télleg az, ööhhhöhmm-höhö -, de az ugye csak valami beteges tréfa, hogy a fekete-fehér, szembehörgo"s pofát totál újra megfestetted színesben is...? :)

Cserkuti írta...

Az ember(?)alak és a felső medve az layout filccel készült?

Tikos Péter írta...

Köszönöm, köszönöm.
A sztori befejezése szinte csak rajtam múlik. Algi már régen ideadta az egészet, ami azt jelenti, hogy a teljes képregény jó hosszú lenne. Kb. egy amolyan tpb-terjedelemre kell gondolni. Az, hogy csak áll, két okból van: 1) nagyon-nagyon lassan dolgozom 2) szinte egyáltalán nincs rá időm. De nekem nagyon tetszik a történet, már annakidején is ezért "mentem bele", és remélem, egyszer majd meg tudom valósítani.
A technikai rész: a színes medvepofa ugyanaz, mint a fekete fehér, csak Photoshopban "rásegítettem" kicsit. Az emberalakok layout filcekkel készültek, plusz ceruza és a jobb alsó fejen egy kis színes ceruza + víz. Ja, meg a bal alsón az a pár fehér folt (ami a havat akarja érzékeltetni), az akril. Miután Haragos úrral felvilágosítottatok a Hungarocomixon a markerek mibenlétéről, vettem négyet: tulajdonképpen ezeken a rajzokon próbáltam ki őket. Olyan nagyon nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeimet, úgyhogy egyelőre félretettem őket, de sosem lehet tudni. A felső medvefej szintén ezekkel készült, a négy darab szürke tónusú markerral, és aztán Photoshopban tettem alá egy kis színt. Azt próbálgattam, ezeket a monokróm rajzokat hogyan lehet géppel kifesteni. Az alsó két kép pedig akril, aztán Photoshop, de ezt már írtam fentebb.

Cserkuti írta...

Hát, a lelkesedő hozzászólásokból inkább az látszik, h a marker mégis csak beváltotta a hozzá fűzött reményeket. :)
Nekem sokkal jobban tetszenek, mert lazábbak, könnyedebbek, profibbak, és látszik rajtuk, h ért a rajzoláshoz, aki csinálta. Az akrilos számomra nem olyan meggyőző, olyan komótos, cammogós, mint egy medve, ami itt nem is persze nem nagy gond. :)

raveon írta...

Hát, szívesen olvasnék ilyen képregényeket. Ezek a rajzok nagyon jók.