2006. november 12.

Skiccek

Néhány vázlatrajz, melyeket az Algi által írt "Feljebb állt a Farkas" című prehisztorikus-apokaliptikus-heroikus képregény előkészületeiként követtem el:

5 megjegyzés:

Gáspár Tamás írta...

Whhuuuf, ezek baromi jók.
Nagyon tetszenek a figuratervek, szívesen megnéznék To"led egy egész képregényt ilyen monochrom, filces kivitelezésben.
A medve is állat - és télleg az, ööhhhöhmm-höhö -, de az ugye csak valami beteges tréfa, hogy a fekete-fehér, szembehörgo"s pofát totál újra megfestetted színesben is...? :)

Cserkuti írta...

Az ember(?)alak és a felső medve az layout filccel készült?

Peter Tikos írta...

Köszönöm, köszönöm.
A sztori befejezése szinte csak rajtam múlik. Algi már régen ideadta az egészet, ami azt jelenti, hogy a teljes képregény jó hosszú lenne. Kb. egy amolyan tpb-terjedelemre kell gondolni. Az, hogy csak áll, két okból van: 1) nagyon-nagyon lassan dolgozom 2) szinte egyáltalán nincs rá időm. De nekem nagyon tetszik a történet, már annakidején is ezért "mentem bele", és remélem, egyszer majd meg tudom valósítani.
A technikai rész: a színes medvepofa ugyanaz, mint a fekete fehér, csak Photoshopban "rásegítettem" kicsit. Az emberalakok layout filcekkel készültek, plusz ceruza és a jobb alsó fejen egy kis színes ceruza + víz. Ja, meg a bal alsón az a pár fehér folt (ami a havat akarja érzékeltetni), az akril. Miután Haragos úrral felvilágosítottatok a Hungarocomixon a markerek mibenlétéről, vettem négyet: tulajdonképpen ezeken a rajzokon próbáltam ki őket. Olyan nagyon nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeimet, úgyhogy egyelőre félretettem őket, de sosem lehet tudni. A felső medvefej szintén ezekkel készült, a négy darab szürke tónusú markerral, és aztán Photoshopban tettem alá egy kis színt. Azt próbálgattam, ezeket a monokróm rajzokat hogyan lehet géppel kifesteni. Az alsó két kép pedig akril, aztán Photoshop, de ezt már írtam fentebb.

Cserkuti írta...

Hát, a lelkesedő hozzászólásokból inkább az látszik, h a marker mégis csak beváltotta a hozzá fűzött reményeket. :)
Nekem sokkal jobban tetszenek, mert lazábbak, könnyedebbek, profibbak, és látszik rajtuk, h ért a rajzoláshoz, aki csinálta. Az akrilos számomra nem olyan meggyőző, olyan komótos, cammogós, mint egy medve, ami itt nem is persze nem nagy gond. :)

Névtelen írta...

Hát, szívesen olvasnék ilyen képregényeket. Ezek a rajzok nagyon jók.