2007. január 9.

Kedvencem: James Jean

Már régóta szeretném megmutatni – annak, aki még nem ismeri – az egyik nagy kedvencemet, James Jeant, aki számomra káprázatos kaméleon (sic!) módjára közlekedik a különböző illusztrációs feladatok közt, legyen az egy Men's Health vagy Playboy grafika, esetleg valamelyik kedvenc szuperhősünk megalkotása – illetve bizonyos munkafolyamatok ragyogóan követhetőek az igen gyakran frissülő blogján is. A Wikipedia pedig emígyen szól róla. Érdemes szemezgetni!

8 megjegyzés:

Peter Tikos írta...

Ja, ő készíti a Fables borítóképeit. Nagyon nagyon jó; természetesen nekem megint a Sketchbook szekció tetszik legjobban :)

Cserkuti írta...

Hűű, köszi a postot!
Valóban kaméleon a pasi. Nem is lehet egy kép alapján mit kezdeni vele, de minél többet megnézel tőle, annál jobban tetszik. Cinikusan lehetne mondani, h igazi alkalmazott művész: mindig azzá válik, amivé a megrendelő akarja, de - szemben a váltakozó rajzstílussal - a szellemisége többnyire átsugárzik a képein.
(A takarító faszinál nem értem, h mit szarakodott géppel a háttér meg a vödör elkészítésénél.)

Peter Tikos írta...

Nem tudott vödröt meg teret rajzolni, azért modellezte 3D-ben :)))

Csacso írta...

A post -hoz használt kép eléggé félrevezető, nézegetve az oldalát. Ez tűnik kakukktojásnak, leggyengébbnek (számomra). Első benyomásra… vallásos, rock bandáról álmodozó fiatal -alkotásának gondoltam :D

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Háát, éppen azért ezt tettem be... :)
Egyébként tényleg tanakodtam, nekem nem rockbanda persze, mert hülye rajzolóként itt is csak a fényket, színeket néztem. Hogy van itt egy gitár is? :))
Egyébként a Fables borítók valóban álomszépek, csak tudnám (és értenék annyira angolul), hogy miért kék cerkával rajzol okkeres papírra, meg miért "piszkol" bele fehéret? Illetve ebből hogy lesz az, ami? ...

Peter Tikos írta...

Aszongya, hogy neki így tetszik, szerinte a kékek és barnák faszányosul működnek: "blues and browns work well". De lehet, ezt arra érti, hogy a négerek jól nyomják a bluest...
A fehér piszok, az meg akril kréta, vagy mijaszösz (Liquitex, de úgysem tudom belinkelni a honlapjukat). Szerinte kiemeli a formákat: "used some liquitex acrylic white gesso to bring out the forms".
Az meg, ami lesz belőle, végül gépen alakul ki, Photoshopot használ, de vektorosan is készít képelemeket (pl. mikor Hamupipőke felkúszik az égig érő paszúlyra).
Na, a jutalmam?

hopsy írta...

Egyetértek TP-vel, nekem is a Sketchek tetszenek a legjobban.

zfritz írta...

nnnah én meg egyből a gitárt néztem, és rájöttem, hogy ez egy épített gitár, ugyanis első pillanatra félrevezető, hogy a kulcsok tipikus Fender kulcsok, azonban a jazz-base szerű test sokkalsokkal tömörebb. Ráadásul a jack bemenet nem a koptatón van, és a potik sem így helyezkeznek el. Ráadásul az baromi nagy hülyeség, hogy a húrlábat lefedi egy fémburkolattal...
jaaaaaa, hogy mögötte van angyal is? ööö