2007. április 10.

Comic-Pingpong

Ezév februárjában kereste meg az MKA-t Skadra Margit, aki a Comic-Pingpong elnevezésű projekthez kérte a segítségünket. A projekt lényege: négy ország fiataljai (sorrendben: Magyarország, Oroszország, Románia, Németország) egy közös képregényt hoznak létre. A képregény aktuális állása nyomon követhető a projekt honlapján. A képregény két fő figurája is megtalálható ezen a webhelyen, az oldalon keresztül pedig a résztvevő diákok kapcsolatba tudnak lépni a többi ország rajzolóival is. Segítséget abban kértek, hogy az MKA egy tagja közreműködésével a résztvevők betekintést nyerjenek a képregény készítésbe, megismerjék annak alapjait. A foglalkozás keretein belül a fiatalok a tolerancia témakört dolgozták fel a projekt vezetője, Skadra Margit irányításával (burkoltan ezzel kapcsolatos ugyanis a képregény témája). Magát a képregényt az azt követő két hétben, rajztanáruk felügyelete mellett készítették el az ifjú alkotók. A tervek szerint a képregény mind a négy országban meg fog jeleni, az adott ország nyelvén. A projekt támogatója a Robert Bosch Alapítvány Theodor-Heuss- Kollegiuma.
A fenti cikkben – mely a Ráckevei Újság áprilisi számában jelent meg - Tóth Kata számol be a történtekről.

8 megjegyzés:

Cserkuti írta...

Ez nagyon klassz.
Csak kár azért a sikertelen első körös "vendégszereplésért".
Alig ismertem meg a kis Tikost a hatalmas lányok gyűrűjében.

Peter Tikos írta...

Az nem is én vagyok!
Az első kör sikertelenségéről pedig senki más, csakis az influencia tehet, ugyanis az verte le lábáról Geeket az utolsó pillanatban - ám végül minden jól alakult.

Margesz írta...

Hatalmas lányok gyűrűjében vagy a lányok hatalmas gyűrűjében!? Nem mindegy! :))))

Ezúton is köszönet az MKAnak na és persze Péternek!!!

Cserkuti írta...

A kis Tikos szempontjából mindegy, mert felismerhetetlen. :))

Nagyon szívesen! Tikos Péteré az érdem.

Margesz írta...

Nehéz is lenne őt felimserni, hiszen nincs is a képen :)

Cserkuti írta...

Sajnos tényleg nincs. Erre próbáltam az elejétől kilyukadni. Nem baj, majd utólag beleszerkesztjük. :))

Margesz írta...

Aha...nem esett le! Bocsi és köszi az észrevételt. Igen nincs rajta, ahogy én sem. Ha újra leutazik hozzánk pótolom a hiányosságot! :)Mentségemre legyen szólva, a ComicPingpong honlapjára felkerült rajzolás közben.

Cserkuti írta...

Csak, hogy végképp ne legyen félreértés: semmiféle hiányértzetem nincs, amiért nem szerepel Tikos a képen, csak mi néha – a kívülállók számára nehezen követhetően – szoktuk húzni egymást.
Valójában kifejezetten örülök, hogy nem kell Tikost nézegetnem a cikk olvasása közben. Sőt, az oldalon is kikerülöm azt a képet, ahol rajzol. Így már csak a wallpaperemről bámul rám állandóan. :O