2007. április 11.

Droomwevers Euro AB - CD project

Érdekes ötlettel állt elő Henry Muldrow: immár hagyományosan verssel-zenével-rajzzal illusztrált ábécéskönyvet/albumot készít gyerekeknek. Ő maga írja az ABC egyes betűihez tartozó, azokhoz kötődő verseket, melyek megzenésítését a legkülönbözőbb művészekkel közösen követi el: megtalálható a repertoárban a dzsessztől a musicalen, klasszikus zenén át a gót rockig és a gospelig szinte minden. Korábban 26 neves holland vokalista énekelte fel a zeneszámokat, és az illusztrációkat is más-más alkotó készítette: az első ilyen albumban 23 képzőművész munkái találhatók meg.
Az eddigi, Hollandiára korlátozódó (állatokat, növényeket illetve városokat játékos módon bemutató) kezdeményezésektől eltérően Henry ezúttal egy összeurópai projekt megvalósításán fáradozik. Ismét zenészeket toboroz, akik segítenek a megálmodott formába önteni elképzeléseit; és grafikusokat, festőművészeket is megkeresett, hogy megnyerje őket a Droomwevers Euro AB - CD project fedőnevű akciójához. A dolog érdekessége az, hogy minden európai országból egy-egy embert kért fel a munkára - engem pedig az a megtiszteltetés ért, hogy képviselhetem Magyarországot a tervek szerint 2008. júniusában megjelenő kiadványban.
A verseket Edward Lear limerickjei ihlették. Minden országból egy-egy nagyváros szerepel az adott országhoz tartozó versikében, melyet az adott ország művésze illusztrál. A városok nem fővárosok - Magyarország esetében Szolnokra esett Henry választása (így a miénk lett az S betű). Fentebb látható a nem sokkal ezelőtt leadott első vázlatom Jackről, a szolnoki srácról.

10 megjegyzés:

Peter Tikos írta...

"Lapzárta" után érkezett:

Thank you for your welcomed mail. I am very impressed with your "rough sketch". It is beautiful. My words are perfectly expressed in your illustration. I'm looking forward to your color final. Thank you for your participation. The project is progressing very well.
Most of the sketches are in. The songs are being arranged. Fundraisers are looking for funding. More news next time.
Yours truly,
Henry Muldrow
Stichting Culturele Droomwevers

Szabó Jenő írta...

jópofa kezdeményezés, nagyon jópofa rajz. gratula! furcsálom egy szolnoki srácot Jacknek hívnak, de elismerem, rég jártam arra. :)

érdekes egybeesés, hogy nekem is van egy helyes, holland ábécét gyerekeknek oktató zenés cd-m. úgy tűnik ez ott népszokás.

Cserkuti írta...

Az a Szolnok, ahol Jack lakik, a piramisok városa.

Peter Tikos írta...

Az nem piramis, hanem olyan izé fal, amire felmászkálnak az eksztrémsportoló falmászók.

Cserkuti írta...

Ja, akkor tévedtem. Jack egy piramisok nélküli Szolnokon él. Így persze kevésbé érdekes az egész.

Peter Tikos írta...

Egy "Péter, te egy őrült vagy, hogy ilyen aprólékos vázlatot csinálsz, beállításokkal, fény-árnyék viszonyokkal. 70%-os készültségű skiccet adsz le jóváhagyásra! Döbbenet!" hozzászólás kétségtelenül jobban mutatna itten, de persze megértem, hogy piramisok nélkül érdektelen a dolog. Asszem, a Kalyber Joeban vannak ilyenek, de Indiana Jones biztosan.
:))))))))))

Cserkuti írta...

Ezek után bármi szépet írnék béna lenne. Megyek, olvasok egy kis Kalybert.

Szabó Jenő írta...

aki látott már mászófalat, annak nyilván egyből lejött, hogy mi ez. persze aki nem látott ilyet annak kevés "kapaszkodója" maradt. :-)

egyébként meg Péter, te egy őrült vagy, hogy ilyen aprólékos vázlatot csinálsz, beállításokkal, fény-árnyék viszonyokkal. 70%-os készültségű skiccet adsz le jóváhagyásra! Döbbenet!

Szabó Jenő írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Hát ezek után én nem is merek mit mondani, pedig őszintén: ezt a remek hírt (és amit a válaszlevélből sikerült megértenem) ujjongással fogadtam és gratulálok (így előre is) Tikosnak, meg természetesen Jack-nek is, aki nem mellesleg baromi mókásra sikerült! :)
Ja igen, én már láttam mászófalat... bár piramis tövében ez ritkaságszámba megy. :P