2007. április 23.

Krems


Ha Brüsszel túl messze van, akkor a szomszédos Ausztriába is elég ellátogatni egy kis köztéri popkultúráért. A Kremsi Karikatúramúzeum előtti teret díszíti ez a két szobor, ami – Manfred Deix többi munkájához hasonlóan – nem fest túl hízelgő képet az osztrák átlagpolgárról.

4 megjegyzés:

Szabó Jenő írta...

miből látszik, hogy osztrák átlagpolgárok?

elvben én is lehetnék, ha nem lennék ennyivel szebb.

Peter Tikos írta...

Nekem van egy ilyen hölgyismerősöm, akit nem is szeretek ráadásul. Mindig sejtettem, hogy valami nem stimmel vele - aztán meg tessék! nem is magyar ráadásul.
Valamiért a stimmel szó is gyanús tulajdonképpen...

Cserkuti írta...

Nem látszik, tudni lehet.
Deix ezeket a karaktereket szerepelteti szinte valamennyi rajzán. Céltáblája közepén a lusta, buta, elkényelmesedett és meglehetősen disznó polgár áll, ül, fekszik. S mivel ő is osztrák...

Névtelen írta...

Véleményem szerint mindegy, hogy osztrák, vagy sem, az emberek jelentős része inkább bennük ismerhet magára, mint azokban a kirakati, vagy plakáton mosolygó "barbi babákban" és "kenekben" akikben már szinte semmi sem igazi. Sajnos azonban az osztrákok, az átlag (ha van ilyen egyáltalán)tényleg ilyenek, kicsit harsány, kicsit nehézkes, kicsit megterhelő ( tisztelet a sok-sok kivételnek) Külföldön még harsányabbak, még hangosabbak, még ilyenebbek, nem hiába vagyunk sógorok. A szobrok valahol nálunk is állhatnának, de akkor sokan beperelnék a művészt, akik magukra ismertek bennük, úgyhogy ott jobb helyen vannak. De igazából tükröt tart elénk, hogy hé így néztek ám ki! Tetszik ez nektek? Igaz sajnos ettől nem fog változni az átlagos kép! De jó hogy ilyen is van!