2007. június 16.

Roham - megismételt képregény pályázat!

A Roham magazin megismétli pályázati felhívását képregény forgatókönyv kategóriában, pontosított feltételekkel.

Téma
Továbbra is a mai Magyarország hétköznapjaiból kiinduló, arra reagáló fantasztikus forgatókönyveket várunk.

Beküldési feltételek
1. A történet szinopszisa. Ez a történet tömör leírása. Ne novellát küldjetek, hanem egy rövidebb összefoglalót, amelyből kiderül, miről szól a sztori!
2. Karakterleírás. A történet főbb szereplőinek leírása: hogyan néznek ki, milyen a természetük, stb.
3. Maximum háromoldalnyi kidolgozott forgatókönyv. A forgatókönyv képkockákra bontva írja le a történetet. Bemutatja, hogy az adott képkockákon mit látunk, és milyen szövegpanelek kerülnek rá.
Egy pályamű maximum 10 oldalas történetet tervezhet, és egy szerző maximum 3 forgatókönyvvel pályázhat. A beérkezett munkákból a szerkesztőség a 3 legjobbat fogja kiválasztani és díjazni. Az elkészült pályamunkákat a roham@roham.hu e-mail címre várjuk.
Beküldési határidő: 2007. szeptember 1.
Eredményhirdetés: 2007. október 1.
A nyerteseket e-mailben értesítjük.

Díjazás
Első helyezett: 100 000 Ft. + megjelenés a Rohamban.
Második helyezett: 60 000 Ft. + megjelenés a Rohamban.
Harmadik helyezett: 40 000 Ft. + megjelenés a Rohamban.

A forgatókönyv-mintát keresd a honlapon! (HAMAROSAN)

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

ez a borító, ugye csak vicc??

Gáspár Tamás írta...

Amennyire én tudom véresen komoly.

LM írta...

idáig ez az egyetlen jól sikerült roham-borító... amikor megláttam, gondoltam, na, végre valami haladás, szóval kongretülésönz!

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Egyezem Mátyással, számomra is ez az eddigi legjobb borító.
Már a K.neten is megindokoltam miért, ami persze egyrészt mérsékelten szakmai vélemény, de mindamellett a legjobban tetsző is ez.
Nem tudom belinkelni, így bemásolom:
"Úgy figyelemfelkeltő és „egészségesen" nyers (agresszív, pontosan), hogy közben végig egységes marad – a tipóban is, pedig az ritka. A színes felületek is jó arányban vannak tartva, az élénkebb ellentétpárok (bár a kéknek a narancs és nem a vörös a komplementere, de így is „vibrál") szimmetrikusan tartva szinte robbanak és hát egyébként is jó ránézni, izgalmas vizuális élmény.
Régi grafikaórák jutnak eszembe, mikor a szaktanár a plakáttörténet órákon rendre egy 70-es évekbeli állatkerti plakátot hozott fel pozitív példának, ahol hasonló torzulásban és színhasználattal, két (szintén) pávián tölti ki az egész felületet. Nagyon kedveltem és a mai napig eszembe jut – kár, hogy a mai plakátok többségét már egy uniformizált/amerikanizált, dögunalmas stílus uralja, ami száműzte a fantáziát, az ötletet és az egyediséget. És persze magát a szakmát is."

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Ki fog pályázni?
Sajnos az a sztori, amin éppen dolgozom (Falak), a 30-as évek Budapestjén játszódik, így annak ellenére, hogy egyfajta retro-sci-fi, nem felel meg a kiírásnak. :(

Szabó Jenő írta...

Legutóbb a karácsonyi szünidőmet áldoztam be arra, hogy forgatót írtam a később eredménytelennek ítélt pályázatra, úgyhogy egyelőre nem érzek nagy kedvet hozzá, de majd meglátjuk.