2007. június 20.

Torony kőről-kőre

A tavalyi Sziget fesztiválon, a Mozinet sátorban megrendezett képregényes napon volt szerencsém előadást tartani arról, hogyan készült a Pinkhell nulladik számában megjelent Torony című képregényem. Vélhetően a szakadó esőnek volt köszönhető, hogy aznap igen kevesen jutottak el a rendezvényre, de így talán nem érzi majd mindenki lerágott csontok tukmálásának ha az ott levetített anyagból barkácsolt "tutoriállal" traktálom a nagyérdeműt.

8 megjegyzés:

Peter Tikos írta...

Király!!! Láttam a Drafts-ban, már vártam, hogy kikerüljön :)
Köszi, Tamás!

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Számomra hihetetlen, hogy ezek a rajzok A4-esben születnek. Bár láttam már Tamást élőben rajzolni, iszonyú izgalmas ezeket "natúrban" is látni.
Köszönjük a folyamatábrákat! :)

Szabó Jenő írta...

A pr igazgató ráérzett, hogy a rajongóknak újabb megerősítésre van szüksége. Köszönjük. :-)

Nekem a sztori legeslegvége egy kicsit csalódás volt, de attól eltekintve ez egy nagyon pöpec kis képregény lett, minden tekintetben.

Névtelen írta...

Meg vagyok erősítve. :)

hopsy írta...

Hiánypótló a tutorial: Pont ma a nagy selejtezés közepette megtaláltam ennek a képregénynek pont ezt az oldalát kiprintelve, amit volt szerencsém megkapni Gáspár Majesztrotól anno. Na el is gondolkodtam, közelről böbgészgetve, a megcsinálás mikéntjéről, mi hogyan, a részletek megoldása miképpen történhetett. Szóval, így lett teljes a kép, kösz mégegyszer!

hopsy írta...

Jenoe hozzászólására reagálva: Sajnos rajzi gigászok véreznek el egy épkézláb, ne adj isten ütős sztori hiányában, sajnos.

Szabó Jenő írta...

hejhej hopsy. a mondanóm lényege az volt, hogy a vége ellenére tetszett a képregény. tele volt szellemes ötlettel, és mivel egyértelműen nem volt sztori központú, ezért a vége is illik hozzá, csak éppen még jobbat érdemelt vón.

hopsy írta...

Nekem is tetszett a sztori! Csak arra próbáltam célozni, lehet félreérthetően, hogy egy világszínvolanlú rajzolóhoz világszínvonalú sztori dukálna szerintem. Márpedig akármilyen kedves és aranyos is a Torony sztorija, végül is nem más, mint a Gyűrűk Ura humoros adaptációja, természetesen megspékelve rengeteg leleménnyel...