2007. augusztus 31.

Time Bender

Időgörbítők (Time Bender)

A világegyetem legnagyobb létformái, nagyságuk fényévekkel mérhető. Elképzelhető, hogy értelmes lények, de mivel méretükben és fejlettségükben teljesen eltérnek az emberi civilizációtól, kapcsolatot nem lehet velük létesíteni.Rendszerint felcsavarodott gyűrűformában lehet őket megfigyelni, alakjuk ilyenkor saját farkába harapó kígyóhoz hasonlatos. A gyűrű belsejében a rendkívüli gravitáció hatására megszűnik a mi fogalmaink szerinti idő, gyorsulhat, vagy lassulhat, egyes feltételezések szerint vissza is fordulhat. Hogy mi akadályozza meg az Időgörbítő összeomlását saját rendkívüli súlya alatt, nem ismert. Táplálékuk az útjukba kerülő csillagközi por és gáztömeg, de bekebelezik a bolygókat, napokat, sőt akár komplett galaxisokat is, valószínű ezek energiája egyenlíti ki valamely, egyelőre nem ismert módon az irtózatos gravitációt. Fejlődésükről nagyon keveset tudunk, keletkezésükről, vagy esetleges szaporodásukról nincsenek adatok. Egyes elméletek szerint, mivel meg tudják fordítani az időt, gyakorlatilag örökéletűek, azaz képesek önmaguk megújítására, mivel nemcsak öregedni, de fiatalodni is tudnak.Valószínűsíthető, hogy az Univerzum több, megmagyarázhatatlannak tűnő jelensége mögött az Időgörbítők tevékenysége állhat.

5 megjegyzés:

hopsy írta...

Ezt kizárták a versenyből nem vehetett részt a szavazáson, mivel nem lett elég "concept", azaz nem látták tulképpen hol is a lény maga. (Szerintem egyértelmű pedig)

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Muhaha! Egy pillanatra megriadtam, mi lett szegény Eszenyiből - vajon túl sokáig meregette a szemét? :))

Gratula a rajzhoz, abszolút illeszkedik a leírtakhoz - szerintem is egyértelmű, hogy hol a lény. Másrészt, a szöveg alapján ennél konkrétabban nem is nagyon lehetett volna ábrázolni az „Idő urait". ;)

hopsy írta...

A lényeg: Nincs semmi más adat a kiírásban, csupán a NÉV. Az adott névhez kell egy lényt tervezni és egy szöveget mellékelni hozzá.
Itt egy-két magyarázó rajz világossá tehette volna a dolgot és nem lehetett volna belekötni.

Peter Tikos írta...

Nocsak, nocsak: Burroughs után Lovecraft? :))
Nekem tetszik az ötlet, a leírás és a kép - ez utóbbit is tök egyértelműnek találom.

Névtelen írta...

Ezek tök jók!!!