2007. november 25.

Papírmozi 3

Szintén a Hungarocomixra jelenik meg a Képes Kiadó 144 oldalas képregényantológiája, a Papírmozi harmadik száma! A borító megvalósítása ezúttal az én feladatom volt, így igyekeztem némi blikkfangot is belecsempészni a témába.
Az antológia befejező történetéből indultam ki, A fényképész c. képregényből, amely eredetileg a Métal Hurlant oldalain jelent meg. A képregény érdekessége, hogy az említett lap egy korábbi borítóját Jacques Tardi különös rajza díszítette. Guy Davis képregényalkotó – akinek Tardi nagy kedvencei közé tartozik –, a borító láttán izgatottan lapozta fel a magazint, hogy a hozzá tartozó történetet is elolvashassa, ám csalódnia kellett, Tardi ezúttal csak a borítógrafikát készítette el. Ekkor támadt az az ötlete, hogy kiindulva kedvence rajzából és igyekezvén megtartani Tardi stílusát, maga alkot egy történetet, mely a következő Métal Hurlant-ben meg is jelent. És persze most nálunk, a Papírmoziban is.
A következő lépés magát kínálta: ismét borítót rajzoltam A fényképészből, ezúttal saját stílusban. A kérdés nyitva áll: ki rajzol belőle történetet? :)

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sztoriilag mindenképpen egy Eduárd horror illene hozzá, hiszen a csontváz Eduárd kalapját hordja. Ahh, a cím már meg is van, Night of an(!) Eduard, the dead. Aztán hogy ezekbe a túlméretezett cumikba hogy kerül bele betmen, Teréz anya, Leo az oroszlán, meg SD(SzuperDezső?)- nos ez jó kérdés.

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Megtudod, ha elolvasod "A fényképész"-t a Papírmoziban! ;)

Névtelen írta...

Jaa, a (Ta)cumi. Amúgy eléggé jónak igérkezik ez a mostani PM.

Cserkuti írta...

Remek borító!