2008. január 21.

"Margók nélkül a világ" - megnyitó

Az alábbiakban közzéteszek egy kis képes beszámolót a ma este hatkor nyílt, „Margók nélkül a világ" című kiállításunk vernisszázsáról – fogyasszátok szeretettel! ;)

A megnyitóbeszédek előtt, illetve között és után, kellemes zenével kedveskedett nekünk Juhász Györgyi (fagott, szintetizátor), Juhász Endre (fúvósok) és Katona Péter (gitár). Köszönjük a színvonalas muzsikát!

Az első felszólaló Hámori Tibor, polgármesteri szaktanácsadó volt, aki nagy örömmel konstatálta, hogy immár második alkalommal mutatkozunk be a városházán, valamint külön kitért az ARCcal közös, '56-os képregény-óriásplakát projektünk „szokatlan, ám annál izgalmasabb" történeteire, melyekben különböző személyek szemszögéből mutattuk be a forradalom napjait. Reméljük, a hagyomány folytatódik és a jövőben is visszatérő kiállítók leszünk Pestszentlőrincen!

A szakmai megnyitót ismét Kertész Sándor, szakíró, kiadóvezető és képregénytörténész tartotta.

Berner Csaba (balra), a kiállítás rendezője. Külön köszönet neki a szépen installált, üveglapos kiállításért!

Haragos Péter (balközépen) „madárlesen"...

2 megjegyzés:

Szabó Jenő írta...

egész jó lehetett. hálás köszönet a képes beszámolóért!

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Köszi! De a gratulációt a rendezők érdemlik - szép, elegáns kiállítás kerekedett ki az anyagból. Ráadásul az érdeklődés mértéke is meglepett: két tévétársaság és talán öt sajtóorgánum is forgatott, illetve készített interjút a helyszínen. Hálás terep a petszentlőrinci Városház Galéria.
Számomra a megható pillanatot - bárki vádolhat szentimentalizmussal - a helyi rajz- és művészettörténettanárnő (elnézést, hogy a nevére nem emlékszem) szavai és verse jelentette, majd miután megemlítette, hogy saját tanítványai közül már hárman is tagjai az akadémiánknak...