2008. január 16.

SanchoPanza


Nem ide készült, de postolom , mert jól tükrözi az MKA tevékenységét...

7 megjegyzés:

zhal írta...

Babetta rulez! :D

Peter Tikos írta...

Épp ma voltam fültanúja egy beszélgetésnek, melyben elhangzott az az érvelés, hogy a képregények debil dolgok, mert ugyan minek nézegessen képeket az illető, ha elolvashatja az adott történetet könyvben is. Tudtam, hogy aki ezeket mondja, valószínűleg életében nem találkozott még mással, mint magyar adaptációs képregénnyel. Na most engem abszolút nem érdekel, ha valaki nem szeret valamit, a képregényekre sem próbáltam soha rábeszélni senkit, ahogy másra sem (az „Igyunk még egy nyolcadik sört” most nem számít). Mindössze az szomorít el, amikor ilyen sületlenséget hallok; amikor valaki a tárgy ismeretének teljes hiányában mond ítéletet valamiről. Sarkítva, de kicsit olyan ez, mintha egész életében csak a Gyilkos cápák bosszúja 6 és a Véres leszámolás 3: a szamurájkölkök odabasznak című eposzokhoz lett volna szerencséje a delikvensnek, és ez alapján ledebilezné az egész filmművészetet. Mivel ismerem azt, aki a fenti kijelentést tette, és történetesen tudom róla, hogy egy zenekarban énekel, szívesen elmondtam volna neki, hogy ezentúl nekem ne bohóckodjon a színpadon: elég, ha ideadja a dalszövegeket, majd én értelmezem őket, hisz felnőtt vagyok már hozzá. Persze meg se szólaltam, mert beszari is vagyok; mentségemre legyen mondva, hogy csak véletlenül hallottam meg a bölcsistváni okfejtést. Bosszúból talán majd készítek egy karikatúrát a manuszról, amint 168 kis Don Quijote okoz mérhetetlen bosszúságot a szélmalomtestének... vagy valami hasonló.
Graphit, gratulálok! Szomorú aktualitása ellenére nagyon jópofa kis rajz lett!

Haránt Artúr írta...

Tikos: engem ez arra az ostobaságra emlékeztet (és szerintem ez elterjedtebb), amikor a tizenévesek találnak maguknak egy zenei szubkultúrát (tök midnegy mi, legyen rocker, rapper, partyarc, bármi), és azthistzi, hogy egy szubkultba tartozás az arra jó, hogy feljogosítja a többi stílus lenézésére.

mondjuk ma már kevésbé élő műkonfliktus a rock vs. rave háború, de nem is konkrét ellenszenvről beszélek, hanem (akár ellenszenv nélküli) lenézésről, és ugyanilyen ostoba érvek hangzanak el mindkét oldalról, ogy "az elektronikus zenéket a hülye is megtudja csinálni" vagy ebből vissza: "a rock zenének semmi értelme, meg csak bunkók hallgatják"

az már más kérdés, hogy "rock" mint olyan, az nem külön zenei alstílus hanem egy eléggé eltorzult (hardrockra leszorult) gyűjtőfogalom, az elektronikus zene nemkülönben.

szal a képregényeket valaki nem szereti szerintem tolerálhatóbb, mint az ha ostoba érvekkel lenézi. mert nem kötelező szeretni, de ha már lenézésre emeli fel a nyelvét akkor legalább kicsit vizsgálja meg a műfajt...

Graphit: amúgy jó a kép, nekem elsőpillantásra le sem esett, második pillantásra már vigyorogtam egy bambát, hogy "jaaaaaa" :), frankó kis kép.

Zabos Csaba írta...

Köszönöm, köszönöm

Névtelen írta...

aranyos kép. bár kissé fakó a szín. nekem ez a stílusod amúgy jobban bejön (az egyik korábbi animáció-postod is hasonló), kicsit peyós... csinálj 1x egy ilyesmi stílusú képregényt má'

Zabos Csaba írta...

Ezek a rajzok egy újságba készülnek,
szeptemberben jelent meg az első száma, ahhoz találtam ki ezeket a figurákat, ha egyszer lesz ilyen hangulatú forgatókönyv lehet, hogy képregény is lesz ilyen stílusban.

vassrichard írta...

Nagyon frankó kis rajz ez...:)
"A gyilkos cápák bosszúja 6" viszont érdekelne. Nincs meg valakinek?
Üdv
r