2008. február 12.

Autós képregényt Karafiáth-novellából

„Február 8-án, pénteken nyílt meg az Ottó, Dodie és az Uniszex szerelem című képregénykiállítás az Eduárd Képregénybolt (VI. Dalszínház utca 8.) pincéjében. A tárlaton az Audi és a Várfok Galéria őszi pályázatára beküldött alkotások tekinthetők meg. Az eredeti feladat Karafiáth Orsolya, Filó Vera és Nényei Borbála autós novelláinak képregényes feldolgozása volt."
A kiállításon négy tagunk is képviselteti magát: Felvidéki Miklós, Haránt Artúr, Lakatos István és Tamási Antal. A cikk folytatódik a KönyvesBlogon...

9 megjegyzés:

Haránt Artúr írta...

egyébként így utólag rájöttem, pont azt a hibát követtem el, mint ami a multkori yutyúbos filmmúzeumos összeálításban is elhangzott, hogy a képregénynél hátrány, ha a látott információ megjelenik feleslegesen a szövegben is

én (nemtom miért), nem mertem eltérni a megadott szövegtől, midnegy, midnig tanul az ember. nagy megtiszteltetés volt a 2. hely

Haránt Artúr írta...

vagyis nem volt, hanem az :)

Névtelen írta...

Bár ennél a pályázatnál tök mindegy volt, mert nem képregény szempontok alapján zsűriztek.
Vagy mi....

Haránt Artúr írta...

nem-e?

Névtelen írta...

Nem :-(
A zsűri egyik tagja említette a saját szájával. Képzőművészeti szempontok alapján döntöttek.

Névtelen írta...

Az én saját szájammal azt mondtam, hogy egyes zsűritagoknál túlsúlyba kerültek a képzőművészeti szempontok, és szerintem kevéssé nem eléggé vették figyelembe a képek hangulatának az illeszkedését a történetekéhez.
Hogy más mit mondott az ő saját szájával, azt nem tudom.

Haránt Artúr írta...

a képregény végülis, nem a képzőművészet giga-gyűjtőfogalom alá tartozik?

én mondjuk be is vallottam, hogy ezt a nagyon nagy hibát elkövettem, hogy nem csak KÉPekkel oldottam meg a történet elmesélést ott ahol elég lett volna az is. meg Nero szavai után most gondolkdom hogy vajon hangulatilag elkaptam-e a képregényt :), lehet ez sem sikerült teljesen jól, de midnenkinek másként jelenik meg a fejében az adott történet.

mondjuk ezen kívül nem is tudom mi még a képregényes szempont ami esetleg nem passzolt a többiek történeténél. nehéz is lehetett a zsűri döntése, mert sok jó munka volt, de legfőképp azért lehetett nehéz, mert különbözőek voltak totál stílusbelileg, ami miatt nem midnig lehetett őket azonos mérlegekre rakni, de akkor sem lehet más esztétiaki szempontokat kizrni és csak a képregény kritériumainak megfeleni, meg remélem nem olyan szigorúak a határai.

Névtelen írta...

A képregény nem képzőművészet és nem irodalom, hanem egy külön művészeti ág, amely mindkettőnek az eszköztárából merít. Rokona ezek mellett például a filmnek is.
Szerintem a te képregényed hangulata rendben van. :)

Névtelen írta...

Csatlakozom az előttem szólóhoz :-D