2008. február 6.

Képregényes Nap a Filmmúzeumon

Következzék egy kis visszatekintés... A Képregény.net Rajzolók, írók, jelentkezzetek!" topikjában, az elmúlt hetekben ismét téma volt a szakmai háttér és a különböző fortélyok, nevesül, hogy ki hogyan készít képregényt? 2006. március 25-én a Fimmúzeum a képregénynek szentelte egy teljes napját. Az alábbi felvételeken a Magyar Képregény Akadémia tagjai mesélnek a műfajról, illetve röviden igyekeznek beavatni a nézőket a képregénykészítés kulisszatitkaiba, valamint élőben is bemutatnak egy-két fogást.
Az alábbiakban négy részre bontottam az akkori felvételt, mivel a YouTube-on másképp nem fért volna el – fentről lefelé halad a sorrend. (Az eredeti felvételért köszönet Csacsonak!)




6 megjegyzés:

Haránt Artúr írta...

Kösz! Ez nagyon jó volt!

Én nagyon sokat tanultam, még elnéztem volna egy darabig, leginkább Odegnál Róbertnek a 3D komója tetszett, erre már én is gondoltam, leginkébb amiatt jó ez mert a környezetet több kameraállásból tudja az ember megmutatni, lehet mostmár én is ráfekszek a 3D-re

meg nagyon tetszett még az a Füleses oldala Cserkutinak aminél az alsó és felső panelt térben összehozta. én nem ismerem ezeket a trükköket (még :)). jó volna ezeket tudni, meg persze gondolom ezek nem írott módszerek, meg sokra magától is rájön az ember.

De nem is sorolom mik tetszettek, mert hosszú lenne, végig szuper volt, ez nekem még egy tutoriálnál is jobb volt. (amúgy olyan mintha le lenne csípve a vége, nem? lehet csak azért gondolom így mert néztem volna még :))

kár hogy annakidején nem láttam ezt a filmmúzeumon

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

A jutúb sajna lecsap egy fél másodpercet, de az is igaz - és ezért elnézést Fritztől -, hogy az utolsó mondata után (ami még szerepel) levetítik a teljes kispálos-csigás klipjét, ami viszont időben már éppen túlcsordult a negyedik 10 perces blokkon, úgyhogy csak a klippből nem csináltam egy ötödiket is. Egyébként a többi (leszámítva a végén kihulló félmásodperceket) takkra van elvágva.

Ja, és örülök, ha tetszett - régen volt, de ahogy most újra néztem, eszembe jutott, hogy hasznos lehet.

Névtelen írta...

Tényleg. Mi van Geekkel? Totál eltűnt.

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Geek elmerült a játékfejlesztés rejtelmeiben, ha jól tudom, egyelőre pihenteti a képregényes terveit, ambícióit – amit én személy szerint nagyon sajnálok, de remélem, nem végleges a döntése...

Névtelen írta...

Tagja még az Akadémiának?

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Nem, kilépett - meghatározhatatlan időre... :I