2008. február 17.

Mike Mignola válogatott rémtettei

Az oldalamon immár teljes terjedelmében olvasható a Buborékhámozó 3. számában megjelent írásom, mely az igen impozáns Strigoi! Moroi! Ordog! (A vámpírmotívum, valamint annak magyar és román vonatkozásai Mike Mignola műveiben) címet viseli. Kattintsatok a fenti képre, ha van merszetek!

4 megjegyzés:

ezerve írta...

Hú, nagyszerű, köszönet érte.
..és nekem egy Hellboy képregény/regényem sincs. Ez már kevésbé nagyszerű :/ Melyik az a külön ajánlott, ami idén jött ki? Cím szerint.

Peter Tikos írta...

Köszönöm szépen.
A Darkness Calls című sorozat a legfrissebb Hellboy (a tpb megjelenését május 28-ra ígérik), de ezt Mignola már csak íróként jegyzi, a rajzoló Duncan Fegredo. Korábbiak közül a Chained Coffin and Others-t és a Conqueror Worm-ot ajánlanám. Előbbi egy rövidebb sztorikat tartalmazó gyűjtemény, mely sokak szerint a legjobb Hellboy kötet; utóbbi pedig egy hosszabb, kerek történet, és személy szerint nekem ez a kedvencem. Ezeket még mind Mignola írta és rajzolta.

Szabó Jenő írta...

Ez a cikk már nyomtatásban is nagyon tetszett, és félek ez újabb kiadások felé sodorja a családi kasszát. De legalább van kire fogni...

Peter Tikos írta...

Köszi! Egy írótól ez hatványozottan jóleső dicséret :)