2008. április 2.

Dopeman video


Nosztalgia 2002. Klip még a valóságsók és az MKA születése előtti időkből. A képregényt Dr. Gáspárral közösen követtük el.

4 megjegyzés:

Haránt Artúr írta...

frankó a vid (a rajzaitok még jobbak mint maga a szám :D, még akkor is ha nem lehet zenét meg rajzokat összehasonlítani). nekem nincsenek olyan igényeim, hogy témát tekintve világmegváltónak kell lennie az alkotásoknak, szeretem az útszéliséget, de ennél a videonál a "nem jöttem be a csajnak, aztán menő lettem és bejöttem neki" koncepciót nem érzem olyan kidolgozottnak mint magát a videot :), de persze köszönet Kábszerembernek, hogy ő legalább támogatja a grafkusokat és a képregény kultúrát.

szómiszó: szép "kerek" video lett :)

egyébként pont most akartam posztolni Madlib egyik projectjének a videoját ide a blogra, mint comix+hiphop videot. de sztem így elég lesz csak ide linkelni: http://youtube.com/watch?v=0e1ZsnrdeP0

itt pölö a zene és a koncept is jó, nem csak a rajzi kivitelezés (amihez Madlib hozzáér az csak jó lehet szerintem). sajnos nem Madvillain megy egész nap az emtívín, csak 50fillér és társai, így sokan nem szeretik ezt a kútúrát. a Klipben MF Doom maszkot visel, amit az igazi életben is hord :)

http://www.stonesthrow.com/news/_/040503/doom-coachella.jpg

itt viccesnek tűnhet, de ott a megjelenés ebben a kultúrában a klasszikus hiphop-versengés része. na jól elkanyarodtam :), csak sikerült egy poszt-mellékvágányt csinálnom.

Névtelen írta...

...a belinkelt allcaps-videóban nagyon fájintos kis oldszkúl, debil képregényes világot használnak...

Cserkuti írta...

Szia Artúr!
Igazából akkor sem volt, azóta sem lett kedvencünk Dopeman művész úr és munkássága (mindketten másféle zenét hallgatunk), ezzel kapcsolatban van pár rejtett utalás is a klipben. Ugyanakkor érdekes munka volt, és Garas Dani személyében egy nagyon profi rendező, operatőrt ismertünk meg, aki azóta is egyre dögösebb cuccokat tesz le az asztalra (érdemes megnézni a döbbenet fényképezés miatt az Overnight című filmet).
A linkelt videó nagyon tetszik, sajna nekünk akkor még igen korlátozottak voltak a lehetőségeink: lényegében olyan oldalakat adtunk le, ahol a képek, a háttér és egy-két elem volt csak külön layeren, aztán egy stúdióban vették fel az egészet – nélkülünk. Akkor még alig hallottunk flashről vagy mohóról. Mi magunk is kértük, hogy ne nagyon nyúljanak bele, mert inkább legyen kissé statikus, kvázi mozgó képregény, mint gagyi animáció.
Ma kevesebb rajzzal is ütősebb dolgot lehetne kihozni belőle. Ezért is írtam oda a dátumot.
De nem magyarázok, mert valamiért csak feltettem, vszg. leginkább nosztalgia miatt. :))
D.

Haránt Artúr írta...

Sztem nincs mit magyarázni a vieotokon, most ez tényleg nem nyalásból mondom, dehát ez egy tök frankó video. az hogy milyen a a zene szövege, meg eleve a zene alatta arról ti nem tehettek :).

A Madvillain videot nem is azért linkeltem be, hogy "nézzétek ez mennyivel jobb" :), csak eszembe jutott, hogy posztolni akartam ide a blogra, és úgy gondoltam, hogy kapcsolódhat ide a "képregény a videoklipben" téma kapcsán. az All Caps (szerintem) max annyiban "jobb" csak, hogy ott a zene is jó (ami a ti munkarészeteket nem érinti :)).