2008. április 11.

Illustrative 08

A nagy érdeklődésre való tekintettel idén ismét megrendezésre kerül az illusztráció, grafika és design területén világszerte legnagyobb kiállítás, az Illustrative!
Az Illustrative a kortárs illusztráció és grafika vezető európai fóruma. A kiállítás több mint 400 művel és 60 művésszel évről évre inspiráló sűrítményt ad az aktuális grafikus művészetből. Két héten keresztül ülik az illusztráció ünnepét, amin belül lehetőség nyílik a fiatal tehetségek felfedezésére, a véleménycserére, új technológiák megcsodálására és elfeledett stílusok újbóli felfedezésére.

Az illusztráció terén világszerte legnagyobb művészeti kiállítás, az Illustrative a Swatch-csal együttműködésben pályázatot ír ki a 2008-as évre, amely lehetőséget ad a fiatal művészeknek, hogy illusztrációikkal, grafikáikkal és animációikkal felhívják magukra a figyelmet és gazdagítsák a műfajt.

A Fiatal Illusztrátorok Díja nyerteseinek kiállítása a műfaj legújabb tendenciáit mutatja, és izgalmas felpezsdítést jelent az új irányzatok számára. 20 és 40 év közötti tehetségek jelentkezését várják, akik a grafika, illusztráció, animáció, könyvművészet és audiovizuális illusztráció területéről hozott műveikkel képviselik magukat a fesztiválon. A jelentkezés feltétele legfeljebb 8 önálló munka, amely "illusztrációs karaktert" mutat, vagyis a legtágabb értelemben rajzolt vagy grafikus. Ehhez tartoznak többek között az önálló rajzok, digitális munkák, lenyomatok, animációk, könyvtestek vagy grafikus installációk. Analóg és digitális munkák is benyújthatók. A zsűri döntése számára a művészi minőség mellett mindenekelőtt az eredetiség a meghatározó tényező. A nemzetközi zsűrihez olyan ismert személyek tartoznak mint az Illustration now kiadója, Julius Wiedemann vagy a híres illusztrátor, Rusell Cobb.

A Fiatal Illusztrátorok Díja októberben kerül átadásra az Illustrative 08-on, ahol az új nemzedék 30 kiválasztottjának művei is láthatók lesznek.

Pályázati szabályzat: www.illustrative.de
Pályázati díj: 30 €
Beadási határidő: 2008. július 31.

Információ:
Szabó Vera
Illustrative e.V.
Gormannstr. 23
10119 Berlin
E-mail: szabo@illustrative.de
Tel./ Fax: + 00 49 30-27 58 09-24
www.illustrative.de

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

köszi a postot szenyor tíkos