2008. május 31.

4. Magyar Képregényfesztivál – Kossuth Rádió 3. (08.05.15.)


És végre a harmadik is elkészült...

1 megjegyzés:

Haránt Artúr írta...

nem kezdem el megint azt amit yahoon :), de nem bírom ki hogy ne jegyezzem meg:

didaktikai szempontból a diákok igényeinek az ész nélküli igénykielégítése: ZSÁKUTCA.

ha egy diáknak arra van igénye, hogy ne olvasson akkor arra nem az a helyes válaszlépés, hogy támogatjuk ebben őt és pótszereket adunk. és: ha egy diákot "nem lehet lekötni" az nem a bevált oktatási módszerek hibája, hanem a tanáré, vannak jó pedagógusok és rosszak, ha egy tanár képtelen lekötni a diákokat akkor azon EGY DARAB képregény nem segít, olvassa át a módszertan jegyzeteit az a tanár aki ilyen problémát észlel a diákjai közt. van olyan tudomány ág, hogy pedagógia, elvileg tanulta.

szóval: képregényeket az iskolákba minél többet, de NE ész nélkül, és ne ilyen indokokkal. a másikat hogy miért van bajom ezzel azt meg nem folytatom itt :).

és egy fura megjegyzésre is reagálnék fentiektől függetlenül: nem értem miért tartották különösnek hogy szélsőjobb felé húzó gyerekek is érdeklődnek a töri-képregény iránt, általában a neonácikat érdekli legjobban a 2.VH, ha eléjük raksz egy chipszeszacskót amin valami ebből a történelmi halmazból van: egy órát el bírja forgatni, ha nem ért egyet vele azért, ha meg egyetért azért. azon lepődnék meg a neonáciék letojnák ezt a képregényt... az hogy érdekli az önmagban semmi.