2008. június 27.

Varga Zsolt

Egy portrésorozat keretein belül szeretnék bemutatni pár hazai alkotót, köztük olyanokat, akik a képregényes közönség számára talán kevésbé ismertek, ám bele-belekóstolnak a képregénykészítésbe.

Elsőként Varga Zsolt munkáira hívnám fel a figyelmet. Zsolti a ZAP képregény-antológia első számában mutatkozott be a képregényolvasó közönségnek, a fent látható, Amazon Planet című munkájával. A képregény műfajában első publikált munkája volt ez, ám grafikusként több, mint két évtizede tevékenykedik eme remek ember. Volt címfestő, dekoratőr és kirakatrendező; a mai napig készít illusztrációkat, storyboardokat reklámügynökségeknek, filmstúdióknak és kiadóknak. 2000-től konceptesként ontja a különféle játékokhoz készülő terveket: részt vett számos kisebb projekt mellett a Haegemonia, az Afrika Korps vs Desert Rats, a War on Terror, a D-Day és a Panzers 2: Cold War munkálataiban, mindezt a legnagyobb hazai fejlesztő cégek, a Digital Reality és a Stormregion kötelékében. Több játék logója és borítógrafikája is Zsolti kezemunkáját dícséri.

A kolléga szabadidejében zenével is foglalkozik, de remélem, hamarosan újabb képregényekkel ajándékoz meg bennünket - és talán az az MKA tagság sem várat már sokat magára.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

A hajó az nagyon király!

Haránt Artúr írta...

nekem a sodronying tetszik nagyon.

Névtelen írta...

Ami a képeken kicsit sem látszik, hogy a srác KIBAJÓFEJ!!!
Nagyon kellemes csalódás volt Vele beszélgetni.

H

Peter Tikos írta...

Csalódás? Miért, mire számítottál?

Névtelen írta...

Másra.

H

Névtelen írta...

jó nagy az a kiskutya:)