2008. augusztus 25.

Unicum

Írta: Szabó Jenő – Rajzolta: Zorro de Bianco

15 megjegyzés:

Csacso írta...

A rajz, színek bejönnek, a „keserű” színű égalj sem lóg ki ;)
De sajna nem értem miről is van szó, vagy mi itten a poén… :(

LM írta...

hát ezt sajna én sem értem. technikailag OK, szép lendületes, de érthetőség szempontjából számomra kissé KO:((

ja és az uccsó képkockán az "első" "ekő"-nek olvasható (a fránya betűtípus fogyatékossága miatt)

sorry, M.

Haránt Artúr írta...

sztem tök jó. ha jól értem az a poén, hogy Dávid karakterei kijavítják magát Dávidot (szóban, nem tussal). az, hogy az oda nem illő Unicum miatt, az meg plusz paródia. egyébként a fiction-in-fiction poénok néha nekem sem esnek le :)

Csacso írta...

Azt levágtam, hogy a csúnya külsővel-bíró uralkodó szól neki –mert vagy rossz ízesítésű üveget kapott, vagy az országalma kellene neki. De ez így nekem továbbra se kerek –bocsi. Vagy nem tudok róla, hogy Dávid rendszeresen hallucinál munka közben és életre-kelnek alkotásai? Azt is látom, ball kézzel alkot, amiről eddig asszem nem tudtam. Jó nekem ha magánban megkapom a spoilert, amitől érteni fogom… ;)

Gáspár Tamás írta...

Nálam is csikorognak a kerekek, de még nem esett le igazán a 20 fillér - pedig nekem különösen illene értenem.
Dávid amúgy tényleg jobb kezes, de ha lejjebb szkrollozol Csacso a Szigetes beszámoló második fotójához, akkor meg fogod érteni miért rajzola meg Zorró úgy ahogy.

Szabó Jenő írta...

hát bocs. szégyen, meg minden. tudtam, hogy bennfenntes, de hogy ennyire?

A strip története szerint Dávid kivételesen nem Unikum reklámot rajzol, mégis annak sikerül, amire az egyik szereplő hívja fel a figyelmét. nagyjából ennyi a vicc!

1. a reklámos beidegződés kifigurázása, amely egyben fricska az unikumon túli képregénytermést keveselendő rajongóktól.
2. a képregényes és a filmes módszerek keveredése, miszerint a szereplő úgymond újravenné az elrontott jelenetet.
3. halovány utalás a királydrámára, mely egykoron osztatlan sikert aratott olvasó és nem olvasó körökben egyaránt.

Béna, hogy ennyit magyarázom, de meg akartam előzni, hogy Dávid is bejelentse, hogy nem ért semmit.

Artúr meg majd kap tőlem vmi fődíjat. :)

Cserkuti írta...

Ez nagyon tetszik! Zorro, kéne egy ilyen borongós, kardozós képregényt rajzolnod!

Jenő, nem a díjra hajtok, de nekem is leesett, bár sztem mindenkinek, csak nem voltak biztosak benne.

Szabó Jenő írta...

Ó, áldassék az Úr! :)

LM írta...

hát ja, most meg hülyének érzem magam:), mert amiket Jenő írt, kábé nyilvánvalóak voltak, mármint a cselekmény velejét illetően. nekem csak a felütés fura, sztem a kiindulásnak nincs megfelelően megágyazva, nem vágom ezt a királyt, meg a töri háttérsztorit, vagy mit... nem tudom belőni, hogy akkor ezek most hol vannak és mit csinálnak. maga a poén átjön. a Dávid által említett bizonytalanságról lehet itt szó, amit az szül, hogy az egyik réteg oké, a másik kevésbé. talán túl kevés ehhez a poénhoz a 3 kockás strip-forma. a képregény érthető, de a képregény a képregényben már nem annyira (lehet, mert műveletlen vagyok, ki tudja - a legutóbbi Pinkhellben a Vogel stripeknél is csak bambán bámultam magam elé, mert egy mukkot sem értettem az egészből)

uff, M.

Szabó Jenő írta...

Naja, én is éreztem, hogy kicsit kevés neki a három képkocka... jó lett volna húzni előtte egy kicsit a hangulatot, de sebaj.

Remek munka Zorro!

Zsoldos Péter írta...

Most, már így a magyarázatok után ciki kielenteni, hogy nekem egyből leesett.
Ha kekeckedni kell akkor csak annyi, hogy az OK. a két utolsó kockán, hogy negyvenöt fok körüli a dőlés de az első panelen jó lenne ha a kard más szögben mintegy kitámasztaná a strippet. Nem tudom ez érthető volt-e? :)
Amúgy frankó let gratula a szerzőknek!

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Bocsánat, tegnap reggel óta nem volt net! :(

Köszönöm a gratulációkat! Igazából nem jött álom a szememre, és eszembe jutott, hogy Jenő remek kis stripjeiből eggyel még adós maradtam, úgyhogy – ha bambán is –, de nekiláttam. Talán ebből adódnak az olyan figyelmetlenségek, mint Dávid balkezessége vagy az első és a második panel közti történések kevésbé egyértelmű egymásból következése. Tényleg nem teljesen tiszta a cucc... :)

A borongós „zanzásított királydráma" szerintem is jó ötlet. :D Viccen kívül, biztosan élveznék valami lovagos-kardozós-misztikus sztorit.

Zsoldos Peti ötlete sem rossz a kardos kitámasztással. ;)

Peter Tikos írta...

Szerintem az van, hogy ha jön egy Zorro-strip, mindenki elkezdi keresni a nagyon rejtett értelmeket. Ezúttal engem is megvezettek a kommentek, pedig - mint utólag kiderült - elsőre is teljesen érthető volt minden.
Vagy mégsem a véletlen műve, hogy Dávidnak Noname-színe van...? :D

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

:P Ez eszembe se jutott, túl kézenfekvő lett volna, de tuti, hogy tényleg a zorrós mögöttest keresték! :)
Illetve: Szabó Jenő a hunyó, mert ezt ő is előre sejtette, azért küldte el nekem a forgatót.
Dávidnak a klasszik unicumos színeket adtam, de no lám: szinte megegyeznek Noname színével, valóban! Ez sem véletlen, Miki nagggyon ügyes marketinges. :)
Ha Dávid valójában egy ál-lúzer képlegény bőrébe bújt ravaszdi, akkor én – mint ahogy azt a korai MKA-stripeken meg is jegyeztétek – egész egyszerűen Vogel-forma békagyerek-lélekbe oltott eklektikus kaméleon vagyok, s mint olyan, egyben rokona a szintén zöldben tetszelgő Frankenstein-tudatú Tikos Petinek.

Tuti semmi mögöttest nem kellett volna keresni... :P

Csacso írta...

Ez új korszak kezdetét jelenti? Jenő, David Lynch –i magasságban fog alkotni? Megjegyzem a Twin Peaks tv sorozat utolsó részét és a táncoló törpét soha nem bocsájtottam meg neki ;)