2008. szeptember 10.

Szentgyörgyi Ottó

Szentgyörgyi Ottó 2007 decembere óta publikálja minden idők legbrilliánsabb stripjeit papír(on) névre keresztelt blogján.

Ő magáról így ír: a nevem Szentgyörgyi Ottó. 1987. 03. 03-án születtem egy odaadóan szerető családba, segítségükkel cseperedtem 21 éves szárnyait bontogató művésztanonccá. Végzettségem szerint (úgy is mondhatnám, papíron), fotográfus vagyok. Jelenleg grafikát tanulok, amin belül is különösen vonz a képregények világa. A papír(on) című képregény már egy éve része az életemnek, és ez az első komoly teljesítményem, a maga nagyjából 250 epizódjával. Fogyasszátok egészséggel, mértékkel, jó szórakozást!

14 megjegyzés:

LM írta...

szerintem ez tökjól működik, el van találva, ki van találva. nagyon szimpatikus.

/bár rögtön az elején a fekete macska ugrott be, kicsit hasonló (vektoros, minimál), de itt legalább sajátok a karakterek, úgyhogy nem is szóltam.../

köszi, TP!

Névtelen írta...

Köszönet, a hozzászólás pozitív részéért! :-P

Sokat tevékenykedem nyomdai előkészítésnél, onnan eredeztethető a papír.

NoA

LM írta...

ó, épp most írtam csak pozitívat a blogodra :))

nyomda: sose jöttem volna rá. egy talánnyal kevesebb:( na jó: :)

Haránt Artúr írta...

kösz ezt a bemutatót! ezek nagyon jók :-)))

Névtelen írta...

hát ezek most jól estek

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

De jók! Teccik... :)

Lakatos írta...

Ez marha jó! Sosem szerettem a politikai vonatkozású poénokat, de itt működnek.
A fekete macskával meg szerintem egyáltalán nem hasonlítható össze, mert ott keresve sem találhat az emberfia egyetlen kanyi poént sem.
(Nem is értem, minekkinek.)

LM írta...

dee, azért vicces az a fek.macs. is (szerintem), nagyon jól vágja a felépítést, meg a tempót a fickó (a nevét nem tudom), van érzéke a stripekhez. a külcsín meg egy másik kérdés. érdekes egybeesésnek mondható még az is, hogy kábé ők ketten csinálják a legjobb stripeket manapság itthonság (ahogy én legalábbis gondolom)

egyébként NoA-nál tényleg jól műkszik mind a politikai, mind a társadalmi vonatkozású, tehát "mondanivalós" megközelítés (mint ahogy szerencsés módon pihent, nullás poénokból is jut bőven), sztem pont ilyenekből van hiány - ill. most már csak volt. sztem pont ez elfért volna az arc-os képregényes pályázaton (lehet, hogy pályázott volna? nem vagyok képben, sorry)

Névtelen írta...

Nem pályáztam, volt ilyen?!

Ha igen, akkor :-(

NoA

Névtelen írta...

volt, bakter, ráadásul állítólag nem volt túl erős a mezőny... bár nemtom, mennyire illene a te cuccod a blikkbe (a fődíjas oda írt volna alá egy éves szerződést, ez volt a díj)

amúgy meg látogass el a zarc honlapjára, ott vannak az infókák

Névtelen írta...

Igen, igen, próbáld meg, hátha végre kiderül, hogy szép a zélet és megmászhatjuk a betűket, mint a Micimackóban (a mi mesénket persze tuti nem a Sinkovits mondja, hanem mittudomén, Kiszel Tünde, de ezt most hagyjuk)
Mátyás, kérlek magyarázd el, miért vicces a feketemacska, mert ha abszurd, akkor olyannyira az, hogy nagyon pulóveresnekoldaltáskásnak kell lenni, hogy értsd - pedig sacperkábé én is az vagyok/voltam -, de inkább simán csak fáradt az egész. Nem tudom. Összezavarodtam. Tünci, segíts, mit tegyek??

Névtelen írta...

ne olvass fekete macskát:))

LM írta...

komolyra véve, nem tudom, hogy válaszolhatnék erre a kérdésre, hogy miért tetszik, ill. miért vicces. nekem az. nem mindig, de nagy átlagban igen, szóval pozitív a véleményem róla. elődje az exitben, a tex és mex, például szerintem nem volt túl jól sikerült darab, nekem az volt a fáradt... a fekete macskás fickó jól használja a szüneteket/kitartásokat például (erről a szünetesdiről amúgy van is egy önreflektív darab NoA cuccai közt), plusz fapofás humor, ami nekem bejön. de ha neked nem vicces, akkor ez van, táska, pulóver ide vagy oda.

Cserkuti írta...

Ez a válogatás nagyon tetszik, az oldalon vannak kevésbé ütős darabok, de még belefér.
A Fekete Macsból voltak jók, bár régen olvastam.
Nekem még feltétlen idekívánkozik a Strip by Haragos. Ott is lehet szűrni, de ami üt, az nagyon.