2009. február 4.

Minilógás

Most jön az, hogy Matyi már rég ismeri, csak nem merte posztolni... :)
Szerintem – és főleg a technikával való finom ismerkedés fényében – szuperjó! (Érdemes eredeti méretben nézni.)


Plusz videó – nekem Graphit jut róla eszembe, nem tudom, miért. (Mellesleg ez a kedvenc Piaf számom.)

6 megjegyzés:

Haránt Artúr írta...

klasz videok!

pár perccel visszább raktam az előbbit, amit posztoltam. belegondoltam friss posztokat lehet nem illik egyből lejjebb nyomni :)

Cserkuti írta...

Mindkettő nagyon jó. Hangulatban a második fogott meg inkább, végig lehetett vigyorogni.

LM írta...

hehe, tévedtél, Zorro, nem ismertem egyiket se, de ha ismerném, se feltétlen postolnám (vagy ha igen, inkább a fisH-re).

amúgy jópofaság az első, inkább a világa tetszik, de sztem túl hosszúra nyújtották, a végén már kicsit uncsi. és bakker, pont hasonló jutott eszembe diplomára:), vagyis hogy hétköznapi, valós környezetbe behelyezni mindenféle rajzolt lényeket.. semmi új nincs a nap alatt.

a második valóban jobb, erősebb ritmusú, de tök más közeg, sokkal filmesebb, sztorizós. máshogy építkezik. ahogy néztem, méláztam a grafikai világon, meg az animáción, nem-e francia cuccról van-e szó, erre kiderült, hogy igen:). Grefájt nem ugrott be egyáltalán. és pont a zene zavart picit, annyira eleven a film, hogy nekem a zene (hiába jó) teljesen elbágyasztja..

Cserkuti írta...

Nem akarok vitatkozni egy (nemsokára hivatalosan is) szakemberrel, de sztem pont attól működik jól ez a film, hogy remekül ellenpontozza a sanzon melankóliáját és ritmusát a film lüktetően mozgalmas világa.

LM írta...

értem, amit mondasz, az én fejemben is megfordult ez a válasz, mint alkotói szempont stb., aláírom, van is benne valami.. lehet, hogy talán épp a kontraszt nem elég éles, és ez zavar, nem tudom. igazából csak azt a magyarázatot tudom adni, hogy személy szerint, mint befogadónak (és most tegyük félre, hogy szakember volnék-e vagy sem, mert ez ettől független) nem esett jól a bágyadt hangulat, miközben a filmet néztem. szóval ez az egész ízlés dolga + eleve nem mindig bírom ezt a francia sanzonos világot, sokszor nagyon sznobnak, finomkodónak tűnik, meg hát unalmasnak, persze nyilván vannak kivételek.

ui.: megnéztem még egyszer, már inkább el tudtam fogadni, de azért kíváncsi volnék, más hanggal milyen volna. amúgy teljesen profi a film, nagyon sok finom, apró részlettel

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Köszönöm a reakciókat! Kissé lemaradtam...

Artúr, gáláns lépés volt, de szerintem maradjunk az időrendnél. ;)

Már hosszan írtam, aztán jött egy net-szünet. Most akkor rövidebben.
Nekem hasonló reakcióm volt a második videónál, mint LM-nek. Néha stimmel és együtt utazik az animáció és a zene, de azért többnyire nehezen összeegyeztethetők. Más kérdés, hogy nálam ez a szám igencsak agyon van hallgatva, ezért nehezen „látok ki" belőle – akármilyen vizuális pudinggal nyakon lehetne önteni.

A sanzonról. LM írta, hogy sokszor sznobnak tűnik. Ez talán azért van, mert végtelenül stilizált. Olyasmi, mint az opera vagy a klasszikus balett. Ettől is szentimentális, annak tűnik. Ha nem fordítanám át ezeket a stilizációkat folyamatosan, belefulladnék én is a negédességbe, mindhárom kategória csak akkor érthető, élvezhető, ha nem egy az egyben élvezzük.