2009. március 3.

Spectrum 16


Megszülettek a 16. Spectrum díjazottjai. A rangos zsűri a képregény kategóriában Jon Fosternek ítélte az arany-, Aleksi Briclotnak pedig az ezüstérmet. A mindenütt jelenlévő, lelőhetetlen Donato Giancola egy kis videoban is bemutatja a legjobbakat, a kötet pedig októberben fog megjelenni. Az alkalmazott művészet fantasztikus vonulatából összeállított válogatást melegen ajánlom a műfaj iránt érdeklődőknek. Nem csak az aktuális, de korábbi évfolyamokat is érdemes beszerezni, mert Fennerék remek áttekintést adnak egy-egy év terméséből.

4 megjegyzés:

Cserkuti írta...

Nem tudod, BoSziék bekerültek?

Peter Tikos írta...

Nem tudtam azt sem, hogy ismét neveztek. A díjazottak között nincsenek, de ettől még benne lehetnek, hiszen több száz mű, alkotó szokott szerepelni a kötetben. Sajnos olyan listát egyelőre nem találtam, ahol az összes résztvevő fel lenne sorolva.

Cserkuti írta...

Ne induljon egy fals hír innen: nem tudom, neveztek-e, csak feltételeztem, mivel most már évek óta jelen vannak az amerikai piacon. Ráadásul a pár évvel ezelőtti sikertelen kísérlet után azt hittem, tovább próbálkoznak

Peter Tikos írta...

Én is gondoltam rá, de sem a tavalyi, sem a tavaly előtti kötetben nem szerepeltek. Mivel 2006-ban a Chesley Awardot is megkapták, fura lenne, ha további próbálkozások ellenére még mindig nem kerülne be egyetlen munkájuk sem. Arra tippelnék, hogy nem is próbálkoztak.
Visszatérve a poszthoz: nagyon furi ez a képregény kategória, mert tulajdonképpen nem képregényeket, hanem képregény borítókat díjaznak. Elvétve található csak egy-két, tényleges képregényoldal a kategóriában, és azok is egyértelműen a grafikai teljesítmény alapján.