2009. április 20.

Fesztiválbeszámoló a KönyvesBlogon

Igazán kitett magáért a KönyvesBlog: az elmúlt napokban három poszt is született az Alfabéta-díj és az 5. MKF tárgykörében.
A múlt csütörtöki (04.16.) bejegyzés, a "Külföldi sztárrajzolók, egy polcnyi új kötettel [Képregényfesztivál 2009]" ugyan még súlyos alultájékozottságot mutat az aktuális PinkHell-lel kapcsolatban, de a mindhárom cikket jegyző Hamlet a fesztiválbeszámolóval végül mindent helyrehoz: "A Képregényfesztiválnak arról kell szólnia, hogy ilyenkor bárki együtt sörözhet-cigizhet a lépcsőkön ülve a friss Alfabéta-díjasokkal, meg ismeretlenül is betámadhatja a Képregényakadémiásokat a legvadabb forgatókönyv- és karakterötletekkel (én még Pinkhellt is árultam az asztaluknál, vicces volt)."

Sör, Pinkhell, junta. Vicces volt.

A még a Fesztivál délelőttjén publikált "Ma kiderül, melyik a legjobb magyar képregény!" című írás valódi ereje pedig a kommentek közt szunnyad. Itt hangzik el ugyanis a következő, Haragos Péter Alfabéta-díjas tagunk személyét firtató, elsőre költőinek tűnő kérdés: "Ki az a tetű, aki gyerekkorában megakadt a fejlődésben, és ilyen primitívségeket rajzol?" Aztán a folytatásból ("A szövegből nem derült ki.") látszik, hogy a "tki" fedőnevű kommentező nem csak úgy, nemtetszését a világba kiáltva jajdult fel, hanem egyértelmű tudásvágy vezérli: néven kívánja nevezni indulatának tárgyát, pontosabban annak alkotóját. (Ezúton üzenem neki: lakcím és mobilszám a szerkesztőségben. Ugyanitt bézbólütő kölcsönözhető.)

10 megjegyzés:

vassrichard írta...

A junta mellett-ezekszerint-maga Hamlet űl??:)

Cserkuti írta...

Egyértelműsítettem.

Unknown írta...

hello.csak azért írok,mert egy régebbi andy warhol íráshoz szóltam,a querelléshez,ha esetleg válaszol valaki...köszi

vassrichard írta...

Én szívesen válaszolnék, de nem tudom, hogy mi az a querrelezés.:)
Szerintem Tikos Peti fog válszolni...ő biztos tudja.

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Válaszoltam az adott posztban, csak egy kicsit nehéz volt kikeresni.
Ricsi, arról a posztról van szó, amikor az El Kazovszkij emlékére rendezett Fassbinder filmhétről írtam, ami a Corvinban volt tavaly szeptemberben. A Querelle c. legendás filmjéhez Andy Warhol egy nyomatát használták fel plakátként. És az is legendás lett végül. :)

Unknown írta...

úgyúgy:)

vassrichard írta...

Na ezért vagyok én az MKA kabalaállata. Tudatlanságom mentén, izzadságmentesen lehet felvilágosítani.:)Köszi az infót.

Cserkuti írta...

Majd rendszeresítünk egy MKAbazár címkét is. :))
(Ricsi, megoldás a Fassbinder-Warhol posztnál.)

vassrichard írta...

Ohh köszönöm.

Hamlet írta...

Ááá,
ezt a képet csak most találtam meg, kurvanagy! :)
És jó lett a fotósoppos változat is, még ha "jó kommancs szokás szerint" én már leretusálódtam róla. :)

A titokzatos, zöld iskolai füzet egyébként "a magyar LXG" azaz egy '20-as években játszódó, magyar szuperhősös képregénysorozat 24 oldalas bemutatkozó számának (akkor még félkész) forgatókönyvét rejti. ;)

Várjuk lelkes, sztímpánkrajongó rajzolók jelentkezését, május 1. körül kész lesz a full forgatókönyv+háttérvilág (a Bétaville látványterve miatt eddig amúgy Zorro tűnik tuti befutónak)