2009. április 24.

Jack London: A maják kincse

Megjelent! Fent a borító, a lenti képre kattintva pedig a belső illusztrációkat lehet megnézni.

18 megjegyzés:

Peter Tikos írta...

Nagyon királyok! A belső ilusztrációk tussal készültek, ugye, csak a borító Photoshop?
Annakidején nagyon szerettem volna a MAGUS regényekbe is illusztrációkat, íróknak is voltak hasonló elképzelései, de Novák Csanád (a kiadó) nem engedte. Ő akkor azt mondta, ez már elavult dolog. Nagyon örülök, hogy mégis vannak még ilyenek.

Csacso írta...

Grat! Mint képek, nagyon is tetszenek!
A képek hangulata fura kicsit, olyan „vígjátékos”.
Óhatatlanul a hírhedett magyar képregény alkotók stílusát érzem felbukkanni.
Belső illusztrációknál:
2es oldal Sebőkös, a főszereplő és hölgy fejét leszámítva.
3as kép erősen likőr reklámos.
1es 5ös képen az ifjú feje Zórádos
Nem zárnám ki, hogy az én fejemben vagy tudatosan, vagy az alatt elkönyvelve a likőrös stílussal, beállításokkal. És ezt látom bele mindenbe.
Ja, Sebők mű lebegett a szemem előtt a téma kapcsán ;)

Haránt Artúr írta...

még most sem tudom elhinni hogy a felső kép az photoshopban lett festve :)

nekem tusrajzok jönnek be leginkább, klasszak ezek a száraz tusos részek együtt a finom vonalakkal

Csacso: sztem ezeknél az unicumosság nem érződik annyira. de lehet nem is ezt értetted "likőrösség" alatt :)(najó annál a kutyás csajos képnél kicsit olyan hatása van (számomra is) mintha egy reklám lenne, de engem pölö ez cseppet sem zavar, sőt, tökrebirom ezeket a karakteres Cserkuti maszteres nőket)

sztem a legjobb a konkvisztádoros vízben gázolós kép

vassrichard írta...

Beszarás :)

Cserkuti írta...

Köszi mindenkinek!

Csacsó "likőrösségét" én sem értem teljesen. A "vígjátékosságra" pedig itt megtalálod a választ.
Nagyon szeretem az '50-es évek grafikai világát, és a '20-as '30-as évek ruháit és kulisszáit. Egyértelműen ott vannak a fejemben és a kezemben az általad említett magyarok, de mellettük erős hatás még Robert Fawcett, Mitchell Hooks, Austin Briggs, Robert McGinnis, JC Leyendecker és persze a nagy ikon, Norman Rockwell.

zfritz írta...

Hűűű nagyon tetszenek a rajzok, nagyon tudom szeretni a hasonló módon ( fény-árnyék )megfogalmazott képregényeket, ugyanis tudom milyen nehéz foltokkal kifejezni felületeket, alakokat, anyagszerűséget.
Remélem még sok-sok hasonló kockákat láthatunk majd !

Szabó Jenő írta...

Nagyon jó! De a bubis layer lemaradt! :)

zoli79 írta...

Kifejezetten üdítő látni ezeket Cserkutitól. Már azt hittem, beleragadt az Unicum munkák stílusába.

Peter Tikos írta...

Pedig ez sem olyan.

feki írta...

Jack London legkomolytalanabb írása, tökéletesen illik hozzá ez a stílus. Nekem teljesen bejön, meg fogom venni.

zoli79 írta...

P. Tikos: mégha ismerem is felületesen azokat az illusztrációs munkáit, jó fogyasztó módjára bennem is inkább a reklámok hagynak nyomot. ;)

Cserkuti írta...

Érdekes, zoli79 hozzászólásait olvasva elönt egy érzés, hogy vagy már meghaltam, vagy csak kómában fekszem a kórházi ágyon, és mellettem rólam beszélgetnek.
Nagyon fura, egyszer próbáljátok ki! :)

zoli79 írta...

Mindig sajnálom, hogy a beszélgetés tárgya, vagy az azért felelős személy mindig jelen van a hazai képregényes fórumokon. Egy ideig küzdöttem ellene, és pl. a magam részéről igyekeztem ritkábban válaszolni paneles hsz-ekre, hátha elbeszélgetnek egymással az olvasók, de nem sikerült. Már a hozzászólók is úgy fogalmaznak, hogy feltételezik, hogy illetékes személyek olvassák - egyrészt választ várva, másrészt lehetetlenné téve egy harmadik fél belépését. A fórumok, blogok, minden már átalakult amolyan fura olvasó-szerző levelezésbe. :(

De azért az életművedet nem tekintem lezártnak... :P

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Nem tudok több „ámulat-szmájlit" hozzáfűzni a színes borítóképhez – nézném szívesen viszont a tipozott verziót is. Az, hogy tudom, pár hónapja kaparintottad a kezedbe a tabletet és sikerült máris hozni a saját ecsetes-copicos stílusod,... b*sszus. Gratula! :)

Az illusztrációk – ezzel együtt – nekem sokkal jobban bejönnek. Én is látom bennük az usás-ötvenes-illusztrációs hatást és igen, benne van Sebők is (tök jó szeme van Csacsónak), de nekem pont az teccik, hogy eltévesztetetlenül Cserkuti. :)
Nem tom, miért, nyilván a vonalvezetés, a kontúrok játéka, de nem tudnám összekeverni. Nagyon szépek, gratulálok!

Az első, az asztalos nagyon tetszik, talán a harmadik és a negyedik az, ahol picurkát több kontúrvonalat, vezetőt húztam volna. Nem sokkal, mert így is kiadják az árnyékok a formát, de nekem ebben a kettőben hiányzik több, valamivel határozottabb kontúr.
Önnyi, gyönyörű. ;)

Cserkuti írta...

zoli79
Értem, amit írsz. Mondanám, h ez a kicsi magyar képregényes piac kockázata és mellékhatása, de egyrészt az internetes kommunikáció formálódásával kezd jóval nagyobb közönséget vonzó területeken, továbbá sikeres külföldi képregényalkotók esetében is általános lenni ez a jelenség (pl. a DevArton olyan Istenek ereszkednek a nép közé, mint Adam Hughes), másrészt (és erre csak most jöttem rá) azért volt a fura érzés, mert ez egy közösségi blog, ahol a konkrét poszt tőlem származik. Azaz nem alkotóként, hanem a bejegyzés szerzőjeként fura a 3. személy. És most újra az első mondat.

zoli74 & Co.
Oh! Ah! Köszi! :))
A tipózott verzióhoz link az eredeti posztban.

zoli79 írta...

Én is értem, amit Dávid mond. :D
Egyébként épp néhány hete beszélgettem valakivel arról, hogy azt ugye megszoktuk, hogy itt milyen közvetlen a viszony alkotó és olvasó között, stb., de igazából ez nagyon Amerikában sincs másképpen. Legalábbis a viszonyokhoz mérten. Ott ugye a Conokon rendszeresen megjelennek az alkotók, el lehet velük dumálgatni hosszabb-rövidebb ideig a legnagyobb sztárokkal is. Aztán régen az aktívabb levelezőrovatok is elég közvetlenek voltak (most is fenntart néhány ilyet egy-két szerkesztő-alkotó) és tényleg rengeteg írónak van saját blogja, fórumokon is aktív némelyik. Röviden: a képregény talán a legközvetlenebb igazi trash (bocs: popkulturális)termék. :D Legalábbis ebből az irányból megközelítve...

ON: Dávidtól mindig meg akartam kérdezni, nem tudom, jár-e erre... Szóval izé, hogy sok olyan ügyfél van, akik kifejezetten "valami unicumos" cuccot kérnek? Vagyis kimondatlanul azt várják, hogy megtévesztésig hasonlítson reklámjuk hangulata, karakterei az Unicum kampányban látottakkal.

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Ó, most már látom a tipozottat is, köszi! ;)

Haragos írta...

Most látom még nem kommenteltem!
Már úgyis elmondtam!

Csudajók!