2009. december 23.

Galaktika Steampunk Comix pályázat: Továbbjutók

A hiánypótlások elbírálása után kiderült, kik folytathatják a pályázatot a három végleges képregényoldal elkészítésével. A névsor a Galaktika oldalán olvasható. Sajnos az előző poszt illusztrációit jegyző Czakó József nincs a továbbjutók között. Az újabb forduló leadási határideje 2010. január 31.

20 megjegyzés:

Hamlet írta...

De az "MKA Team" ott van!
Fabe és Tikos rajzolják a Géplovagokat.

Névtelen írta...

Csak én vagyok arrogáns barom, vagy tényleg pofátlan elvárás 3 kész oldal leadása jan. 31-ig? Már egy olyan pályázatnál ahol SEMMILYEN konkrétum nem hangzott el a nyereményekről.
Értem, hogy mit akarnak elkerülni a szervezők, de mintha kicsit nagy lóról kezelnék ezt a pályázatot.

Miért is akarom én teljesíteni a folyamatos elvárásokat??

Cserkuti írta...

Névtelen:
Kommented alapján résztvevő és továbbjutó is vagy. Akkor viszont nem igazán értem a kitörésedet, hiszen – szerintem – az eredeti kiíráshoz képest csak pozitívan változtak a dolgok a pályázattal kapcsolatban.

Csacso írta...

Nagyon sajnálom, hogy Czakó József nem jutott tovább. Az eddig látottak alapján nekem az volt: inspiráló, elgondolkodtató, friss. És nagyon kíváncsivá tett. Bizonnyal Ashley Wood is fellélegzett a hír hallatán ;)

„Pozitív változásról”, azonnal Dilbert kör diagramja ugrott be (semmi értelme nem volt, de mindenkinek tetszett) :D

Bayer Antal írta...

Hamlet: nincs MKA-team, Szűcs-Mácsai-Tikos csapat van. Annak kell megrajzolnia a három oldalt, aki a karaktervázlatot készítette, hiszen az alapján jutottatok tovább. Minden tiszteletem Fabe-é, de totálisan unfair lenne a többi versenyzővel szemben, ha olyan valakit dobnátok be a következő fordulóban, akinek a munkáját nem látta a zsűri. Ezen az alapon bármelyik kiesett mondhatná, hogy ó, hát a következő körben már beszállna Fazekas Attila vagy Vass Mihály is. Úgyhogy: a három oldalt Tikos Péternek kell szignálnia.

Csacso írta...

Ezek alapján van egy kieső? Hiszen Tikos Peti az elején tudatta, hogy a rajzolásban nem tud részt venni, konceptbe besegít. Vagy ez változott? Nehogy kiderüljön Hamlet nem tudta értelmezni a kiírást ;) –lehet akkor nem is vicces mindenkinek.

czakojozsef írta...

Sziasztok!

Köszönöm a reklámozást, megemlékezést, és a sok bátorító kommentet, ami ezen az oldalon érkezett. Privátban volt aki már a segítségét is felajánlotta, ha a sztoriban akadtam volna el. Szóval tényleg köszi hogy itt szerepelhetett a munkám.

Az ashley woodos vicc pedig külön tetszett:)...

Tulajdonképp szerencsém volt, hogy jókor, jó helyen mutattam be a vázlataimat, és abban is, hogy mások nem mutatták be, így azért nem volt túl nagy választék, hogy kitől lehet linkelni. Mert azért jó pár erős munkáról tudok még a mezőnyben, de lehet hogy a többi amiről nem tudok, még erősebb (és nagyon szívesen belelesnék azokba is).

Én személy szerint a gyakran a hozzászólások között előbukkanó hungária kapitánytól kicsit tartok, mert elég nehéz téma lehet, de neki is a legjobbakat, és hajrá a továbbjutóknak, és kiesetteknek, hogy tovább, előrébb följebb tudjanak lépni, legalább a maguk mércéjén. ;)

+kellemes ünnepeket
.M.inden.K.in.A.k

czakojozsef

Névtelen írta...

Na akkor ez tényleg szopó, mert Tikos Peti nem fogja tudni a fizetős melói mellé bevállalni a Géplovagokat. :(

Mi viszont 100%-ra csak december 18-án illetve 20-án este 10 órára tudtunk rajzolót keríteni, mivel ekkor futottak be a megfelelő minőségű vázlatrajzok Fabe-től és Gombalovastól. Akikkel értelem szerűen a korábbi, tologatott határidők idején még nem tudtunk megállapodni semmiben.
:(

Hamlet

Hamlet írta...

Amúgy meg Névtelennel teljesen egyet értek: homályosan meglebegtetett elvárások mentén, ezerszer tologatott határidőre dolgozzunk, ki tudja mennyi pénzért, félredobva a fizetős melókat...
A profi rajzolóknak ez gondolom nevetségesen kisstílű, akik meg nem ismertek és/vagy profik, azok meg vagy tudják szállítani időre a rajzokat, vagy nem. Elég bizonytalan ez az egész.

Ezek után roppant kíváncsi leszek, mi lesz abban a 200 oldalas Galaktika antológiában. :-/

Mindegy, mi a sztorikat rendületlenül írjuk tovább Gergővel. Hogy 25 oldalanként más-más rajzolóval a Galaktikánál vagy a Rohamnál (vagy 10 oldalanként a Pinkhellben :-P ) fog-e megjelenni 2010-ben, azon majd ráérünk agyalni akkor, ha meglesznek a mintaoldalak.

Peter Tikos írta...

A Géplovagok pályázatban kezdetektől színezőként és konceptesként vettem részt. Ez soha nem volt titok. Sehol nem szerepeltem rajzolóként feltüntetve. Mácsai Gergely sokkal több grafikai anyagot adott a dologhoz, ennyi erővel akár tőle is követelhetné a zsűri, hogy rajzolja meg a képregényt. Véleményem szerint a kaotikus pályázati kiírás következménye (is) a fennálló helyzet. Semmiféle rációt nem látok a pályamű letiltásában. Ha valamelyik csapatba, valamelyik pályázó mellé beszáll egy színező, egy írótárs, egy beíró, akkor a nevezett munka már nem kerülhet elfogadásra? Semmi más nem történt, minthogy a Géplovagok csapat kibővült. Igaz, a rajzoló nem a legutolsó láncszem egy képregény esetében, de még senki nem látta az említett próbaoldalakat és nem tudhatja, tulajdonképpen mennyit tennék hozzá a dologhoz.

Bayer Antal írta...

Hamlet, Névtelen: a díjazást illetően teljesen igazatok van. Dávid és én is erősen szorgalmaztuk a Galaktikánál, hogy ezt pontosítsák, és éppen az esetleges félreértések megelőzése végett javasoltuk az újabb mérföldkő közbeiktatását.
Aki azt teljesíti, már nem pusztán pályázó, hanem onnantól kezdve fizetős munkát végez. Biztos vagyok benne, hogy mindenki, akinek a képregénye bekerül az antológiába, egyforma honoráriumot fog kapni (mármint oldalra számítva). Valóban jó lenne, ha ezt már előre tudnák a versenyzők, de azt is meg lehet érteni, hogy a Galaktika az összeget nem óhajtja a nagy nyilvánosság előtt tudatni.
Ezen a honoráriumon felül lesz majd első, második, harmadik és közönségdíj.

Arra pedig ismételten felhívom a figyelmeteket, hogy bár Dávid és én igyekszünk a lehető legtöbbet kommunikálni az általunk ismert tényekből, de NEM mi vagyunk a Galaktika. Ha hozzájuk van kérdésetek, azt nekik tegyétek fel e-mailben vagy telefonon, mert annak nulla közeli az esélye, hogy a Galaktika szerkesztői a KN fórumát vagy az MKA blogját olvassák.
A direkt kommunikáció mindig célravezetőbb, mint az üzengetés.

Tikos: sajnos, amit mondasz, nem teljesen felel meg a valóságnak (bár lehet, hogy erről te nem is tudsz). A beadott pályamunkában az áll, hogy "író: Szűcs-Mácsai, rajzoló: Tikos-Mácsai". Mácsai Gergelytől egyetlen rajzot sem láttunk (hacsak nem azokra a hevenyészett panelelrendezésekre gondolsz, amik a forgatókönyvet illusztrálták).

Az, hogy te valahol leírtad, hogy csak a konceptben veszel részt, a zsűrihez, mint testülethez nem jutott el.

A zsűrizéskor Dávid és én kifejtettük a kétségünket, hogy neked ezt valóban lenne időd végigrajzolnod. A pályaműben több hiány is volt (szinopszis, mintaoldal), de pont a te karaktervázlatod volt az, ami miatt a zsűri testületileg úgy döntött, hogy megadja nektek az esélyt a második fordulóra.

Egyszerűen unfair lenne a többi pályázóval szemben, ha most visszalépnél és átadnd a helyedet másnak.
Azt nem vitatja senki, hogy jogodban áll igénybe venni színező, beíró, stb. segítségét, és az már a nevező csapat belügye, hogy miként osztja fel egymás között a honoráriumot. Nagyon remélem, hogy sikerül dűlőre jutnotok egymással, és nem szálltok ki most a versenyből, amikor végre be tudnátok bizonyítani, hogy az ötletetek életképes.

Hamletnek még annyit, hogy szép dolog az önbizalom, de azért három különböző magazin főszerkesztőjének a nevében nyilatkozni, hát az már egy kicsit több is annál.

Cserkuti írta...

Habár Tóni tulajdonképpen leírta a lényeget, a félreértések elkerülése végett megismétlem:

Nem értem Névtelen alábbi kitörését:
"Csak én vagyok arrogáns barom, vagy tényleg pofátlan elvárás 3 kész oldal leadása jan. 31-ig? Már egy olyan pályázatnál ahol SEMMILYEN konkrétum nem hangzott el a nyereményekről."

- Ha az eredeti kiírással van problémája (amihez semmi közöm), nem értem, miért pályázott.
- Ha a 3 oldal bő egy hónap alatti elkészítésével (amit viszont én javasoltam), nem értem, hogy készült volna / készülne el június végére 20 oldallal.
- Ha szívesebben kap 20 elkészített oldal után egy "köszönjük, nem nyert" választ, mint 3 oldalt követően, szintén nem értem a gondolkodását.
- Ha a "nagy lóról keztelést" nekünk (nekem) szánta, azt sem értem, ha a Galaktikának, akkor az a rejtély, ezt miért az MKA blogra írta.

Tóni:
Hamleték pályázatával kapcsolatban ez csak a te véleményed. Sztem várjuk meg a zsűriét a három beadott oldaluk után!

czakojozsef:
Köszi. Nincs mit. :)
Nézz be ide máskor is!

Hamlet írta...

Tony,

A Roham-Galaktika-Pinkhellhez némi kiegészítés: A Géplovagok ötlete már több, mint egy éve megvan.
Nem titok, Zsombor már a képregénypályázatos-ZaPinkhelles időkben győzködött, hogy írjuk meg és vigyük a részletes forgatókönyvet, egyezkedjünk a rajzolókkal. Csak akkor még nem éreztem annyira kiforrottnak a koncepciót, hogy azonnal belevágjunk. (abban egyébként még az összes magyar szuperhős egy létező budapesti szobor lett volna, akik éjszakánként megelevenednek és lecsapnak a rosszfiúkra)

Idén és jövőre amúgy is elkezdtünk volna írni szerzőtársammal, Gergővel, Galaktikától és SteamContól függetlenül.

A "Belépünk az MKA írótagozatába, mert így 10 oldalanként megjelenik a képregényünk a Pinkhellben!" pedig szintén egy ezeréves poén, amit csak lehessen már emlegetni az MKA blogján. ;)

Bayer Antal írta...

Dávid: nem tudom pontosan, melyik részére érted, hogy csak az én véleményem, lsz. írd meg nekem privátban, hogy egy hullámhosszon legyünk.

Hamlet: én is poénnak szántam, amit írtam a három főszerkesztőről.

samboga írta...

az itt leírtak alapján nekem az tűnik ki hogy Hamleték pályázata kidolgozott mintaoldal nélkül, Tikos Péter karakterterve alapján jutott tovább, de cáfoljatok meg mert nekem ez jött le

aszpeti írta...

"Aki azt teljesíti, már nem pusztán pályázó, hanem onnantól kezdve fizetős munkát végez." (Tony)

De akkor ez most ugye megint nem hivatalos Galaktikás álláspont, vagy...?

Na, mindegy, dolgozni kell, aztán lesz, ami lesz.

Névtelen írta...

Tony,
a Hamlet_820221_géplovagok.doc elején ez szerepel:

Forgatókönyv: Szűcs Gyula és Mácsai Gergely
Rajz: Tikos Péter és Mácsai Gergely

Ami azt jelenti, hogy a PÁLYÁZATI ANYAGBAN lévő forgatókönyvet írtam Gergővel közösen, illetve az ottani rajzokat készítette Gergő és Tikos Peti.

Mivel jelenleg nincs olyan, hogy 25 oldalalas Géplovagok képregény, hivatalos rajzolója sincs a Géplovagoknak. Mi magától értődőnek vettük, hogy a szeptemberi határidejű Galaktika pályázaton egy többször 25 oldalt átívelő történetfolyam nyitófejezetével, és egy concept arttal megtámogatott, részletesen kidolgozott háttérvilággal indulunk. Amihez minél hamarabb találunk rajzolót, annál jobb.

Az én pálcikaembereimmel, Gergő "hevenyészett panelelrendezéseivel" (csak akkor tudnám, mi a tököm a képes forgatókönyv a képregénybizniszben, ha nem ez, amit leadtunk!?!), és a non stop módosított határidejű, ködös elvárásokat támasztó, bizonytalan díjazású hazai pályázatok helyett fizetős illusztrációkat bevállaló Tikos vázlatrajzaival 100%, hogy nem fog elkészülni 2010 nyaráig a Géplovagok #1, ezért is kerestünk rajzolókat a projekthez.

Most úgy alakult, hogy kettő (három?) rajzoló is lesz, Fabe és Gombalovas - viszont ha ebben a felállásban nem indulhatunk a Galaktika antológiába kerülésért, akkor azt jó lenne minél hamarabb megtudni, és pl. erről valami hivatalos tájákoztatást is kapni (pl. Galaktikás postacímről), nem csak egy odavetett fórumhozzászólásból értesülni.


Hamlet

Névtelen írta...

"ó, hát a következő körben már beszállna Fazekas Attila vagy Vass Mihály is."

És miért ne szállhatna be, ha az egyértelmű színvonalemelkedést, és 100%-ban elkészülő képregényt jelent egy bizonytalan helyett?
Nem a lehető legjobb képregényantológiát akarja összerakni a Galaktika???
(Mondjuk ha már Vass meg steampunk, akkor inkább Richárd...)

Bayer Antal írta...

Kedves Névtelen (miért is vagy te névtelen?), az antológia tekintetében teljesen igazad van. De most a pályázatról beszélünk.

Névtelen írta...

Azért vagyok névtelen, mert ez a szar blogspot motor nem fogadja el, csak minden második nekifutásra a google fiókomat. :(

Hamlet