2010. március 4.

Alfabéta 2009 - képsor és borító jelöltek

„Mint 2006 óta minden évben, idén is fontos programpont a tavaszi képregényfesztiválon az előző év legjobb magyar képregényeit elismerő Alfabéta-díj átadása. Hasonlóan a jól bevezetett külföldi példákhoz, a fesztivál előestéjén összeülő kritikusi zsűri munkáját megkönnyítendő a jelölést egy szakmai elő-zsűri végzi. (...)

Elsőként a „kép-sor", avagy nemzetközi nevén „comic strip" kategóriában alakult ki a döntő mezőnye." – írta Bayer Antal az Oposszum blogon. A következőkben az egy-egy jelölt „kép-sorát" mutatjuk be:


Gróf Balázs (stripek, egyoldalasok)


Marabu: Dodó


Pásztor Tamás:
Tomster hihetetlen kalandjai


„Idén a már megszokott három fő kategórián kívül (kép-regény, kép-novella, kép-sor) néhány kisebbel bővül az Alfabéta-díjak száma. Ezek közül az év legjobb képregényes címlapja nem teljesen új, ugyanis tavalyelőtt már oklevéllel jutalmazott a zsűri öt alkotást. Akkor több menetben sem sikerült feloldani a holtversenyt - ezúttal azonban sor fog kerülni győztes hirdetésére. Az alábbiakban az öt jelöltet mutatjuk be röviden, eredményhirdetés a májusi 6. Magyar Képregényfesztiválon." (Az Oposszum blogon a zsűritagok címlapokra szabott méltatásait olvashatjátok.)

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

A 12óra nem fekete fehérben jelent meg?

Judit Tondora írta...

A 12 óra igen, de látszott rajta, hogy az eredetileg színesnek készült.

Nehéz lenne eldönteni, melyik tetszik. Nekem személy szerint az összes comic és címlap. Nagyon szép munkák.

Cserkuti írta...

Nekem nagyon hiányzik innen Tikospeti pernyés borítója. A harmadik szavazatomat Vassricsi Panel coverjére adtam. Egyetlen "találatom" volt: a BestBlog.
A Bábelre is nyomtam egyet, amikor még ötöt kellett kiválasztani, bár a tipóval voltak gondjaim.

Cserkuti írta...

BestBlog=PestBlog

Lénárd írta...

A Pernyés tényleg nagyon profi, kedvenc. "A kritikákkal együtt" így számomra színesben a 12 óra a legbejövősebb: az a yin-yang dolog, nem jutott eszembe, pedig tényleg.

Peter Tikos írta...

Köszi, Dávid!
Sajnálom én is, hogy a PH borító nem került be - azt a kis összeget, amit jóhiszeműleg nyújtottam át a mélygarázsban, majd kérném is vissza :)
Laci, örülök, hogy neked is tetszik a Pernyés kép. Te nem voltál a zsűriben? :)

Lénárd írta...

Most nem. Jöttek helyettem jobbak! :)

Bayer Antal írta...

Kezdő vagy te ebben a korrupciós játékban, Tikos. Nem azt kell lefizetni, aki egyébként is rád szavazna...
Lénárd Laci saját kérésére, érdemei elismerése mellett és lelkiismereti okokból maradt ki idén az előzsűriből.

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Peti, azért az vigasztaljon, hogy a közös melónk bejutott! Messze nem így nézne ki, ha én ügyetlenkedtem volna a színezéssel. ;)

Azt pedig nem tudtam kihagyni, hogy a 12 órárának ne a színes borítóját méltassam, nagyon szép munka. Igaz, a Jin-Jang fekete-fehérben is ül.