2010. március 11.

Dungeons & Dragons

Sokaknak csenghet ismerősen a Dungeons & Dragons (D&D) név, de ha elárulom, hogy egy 1974-ben indult szerepjátékról van szó, amely amellett, hogy a világ legelső ilyen jellegű játéka és a mai napig talán a legnépszerűbb is, még a műfajban kevésbé járatos olvasóink is a fejükhöz kaphatnak.
A játékra, melynek jelenleg 20 millió aktív "felhasználója" van, azóta egy komplett iparág épült. Kiadója, a Wizards of the Coast pedig folyamatosan jelenteti meg a D&D-hez készült színes-szagos kiegészítő köteteket, melyeket a műfaj legjobbjainak képei díszítenek - így nem csoda, hogy a szerepjáték és fantasy illusztrátorok legfőbb álma, hogy egyszer nekik dolgozhassanak.
Ez Magyarországon eddig egyedül a Boros-Szikszai párosnak sikerült, akik már több szabálykönyvet is illusztráltak, és a Dragon magazin márciusi, illetve a Dungeon tavaly augusztusi borítóját is festették.
Azonban örömmel jelenthetem be, hogy a hazai, érintett művészek köre tovább bővült, hiszen Tikos Péter kollégánk és elnökünk is immár abban a szerencsés helyzetben van, hogy – egyelőre – két remek munka erejéig csatlakozhatott a D&D kiadványok illusztrátoraihoz. (Mellesleg egyik képével éppen a Boros-Szikszaiék borítója által fémjelzett, márciusi kiadványban debütált.)
Péter úgy kapta meg a megbízást, hogy a Jon Schindehette blogján meghirdetett, hat fordulós pályázatára benyújtott borítógrafikája kapcsán figyelt fel rá a legendás senior art director és miután megköszönte neki a részvételt, már mellékelte is a szerződést a két D&D illusztrációra. Ezúton is gratulálok neki! Íme, a pályázati munkája:

A jelenlegi munkái még nem publikusak, de a magazinok PDF formátumban – előfizetés mellett – már letölthetők a Wizards oldaláról itt és itt.

És szokásomhoz híven, ismét egy kis mozgóképes bónusz, amiből kiderül, hogy a kölkök már az E.T.-ben is a D&D-t játszották:

6 megjegyzés:

Kovács Péter írta...

Gratulálok, nagyon jó lett a borító, és a blogodon is jó cuccok vannak. Volt rá egy ötösöm, hogy monokróm alapra színezel :)

vis

Cserkuti írta...

Tök jól összeszedted, Zorro! És persze Péternek ismét gratulálok!

vassrichard írta...

Nna..alig várom hogy kikerüljön a hír az rpgre, ésakkor megtudja Tikos Péter, hogy nem kolbászbul van ám a kerítés...:) És grat.:)

Peter Tikos írta...

Köszi szépen az írást, Zorro!
Péter, köszönöm. A monokróm alappal igaziból nem olyan régóta kísérletezem, korábban nem így csináltam.
Dávid, köszi ismét!
Ricsi, neked is! :)

raveon írta...

Gratulálok én is!

Peter Tikos írta...

Köszi szépen, raveon!