2010. május 25.

6. Magyar Képregényfesztivál - Sajtószemle (frissítve)


Az eddig megjelent beszámolók alapján úgy tűnik, az MKF-ről ugyanazok írnak, és nagyjából ugyanazt, mint az utóbbi években. És, habár belülről kellemesnek tűnt a feszt (fényképes beszámoló hamarosan), minden bizonnyal vannak itt dolgok, amin változtatni kellene.

(Fotó: Index - Nagy Attila)

10 megjegyzés:

zoli79 írta...

További "konstruktív háborgás" tőlem a panelen...

Cserkuti írta...

Köszi, betettem.

zoli79 írta...

Köfi, itt vagyon még egy:
http://litera.hu/hirek/hatarok-nelkul-a-kepregeny-nemzetkozi-unnepe

Néhány napot még várok, aztán kirakom KN-re az eredményeket. (Hátha lesz nyomtatott sajtó...)

LM írta...

a paneles beszámoló tökjó lett, tele igazságokkal.
a beszámolókban amúgy sok minden rímel is egymásra, visszatérő témák: pl. a belépő ára, vagy hogy az előadások vagy a díjátadó igényesebbek lettek volna némi vetített tartalommal stb.
az vérciki, hogy nem volt tolmács az indiai bácsikához és zoli79-nek szívességből be kellett ugrania - legalább kaptál érte fizetség gyanánt néhány leértékelt képregényt?:)

Cserkuti írta...

Zoli:
Rakom ezt is, köszi.

zoli79 írta...

LM: igazából én felajánlottam korábban Tóniéknak, hogy szívesen segítek angol nyelvügyileg, de azt nem gondoltam, hogy nagy létszám előtt kell tolmácsolnom. Valami olyasmi járt a fejemben, hogy szívesen segítek eszkortálással, társalgással, műhelybeszélgetésekkel, stb. Tehát valamennyire magamat is okolhatom. :)

Na de ne is ragozzuk túl ezt a témát, mert így is elég kellemetlen, hogy a feszt egyik legégőbb része nevemhez kapcsolódik. :D

Rím: Este összefutottunk Rohamban Santitoval, Batemannel és Hamlettel és kitárgyaltuk a dolgokat, így nem meglepő, hogy vannak közös nevezők.

Névtelen írta...

Engem leginkább az zavar, hogy az Alfabétával meg az egész Képregényfeszttel (idézet Zoli79-től) "üzenetet lehet küldeni a nagymédiába" - csak a fesztiválról pont a "nagymédiákok" hiányoztak.

kik is írtak beszámolót, Kik interjúztak a vendégekkel meg a nyertesekkel?

A Csodaceruzai kinyomott egy fotós beszámolót és ennyi.
Santito és én írtunk ugyan a Literára meg az Indexre, de hát mi eleve nem outsiderek vagyunk (pláne, hogy Santito még Alfabéta-zsűritag is volt). Két szintén nem outsider képregényes arc (Zoli és Bate) blogon kesergett a nem túl fényes szervezés miatt, egy rajzoló meg vicces fotóriportot csinált.

Ezt a harmatgyenge médiavisszhangot senki sem érzi TRAGIKUSAN SZARNAK rajtam kívül???

Nem kéne végre észbekapni és olyan vendégeket elhívni (akár képregényes, akár ún. "kapcsolt celeb"), akikre nem "10 haver kíváncsi", hanem minden újságíró vele akar interjúzni a Népszabótól a Kiskunlófaszi Hírmondóig?

Hamlet

Névtelen írta...

Ja, most látom Tikos is töltött fel fotós beszámolót, fasza lett, Elnök Úr! ;)
De ez is "belsős anyag" ugye. röhög rajta, aki eddig is olvasta az MKA-blogot (meg eleve ott volt a fesztiválon), és kész :(

Peter Tikos írta...

Beszámolók ugyan nem voltak (igen, én is hiányolom a korábbi feszteken megjelenő királyi meg mindenféle tévéket), de azt megelőzően a lehetőségekhez és az MKSz pénztárcájához mérten elég nagy "reklámkampány" folyt, kezdve a Pesti Est különszámoktól a mozikban vetített kisfilmen át tévészereplésekig.
És igen, a mi anyagunk "belsős anyag", ahogy példáiul Fekié vagy akár Batemané is - hiába, mi belsősök vagyunk, nem "nagymédiákok" ;)
Abban egyetértek veled, hogy nagyobb médiavisszhang kellene. Jövőre kapcsolt celebként talán meghívhatnánk Gyurcsányit és Vona Gábort egyazon időpontra, hogy beszélgessünk gyerekkori képregényes élményeikről :)))
Komolyra fordítva: én nem tudom, korábban miért jött el egy-egy (akár nagyobb) tévé stábja. Ha az MKA kiállítások, óriásképregények, divatbemutató csalogatták oda őket, részünkről semmi akadálya.

Csacso írta...

m1 (Feszti Körkép) riportere-műsorvezetője, „kevéshajú fiatalember” volt kint, de a megszokott 3fős stáb nélkül. Néha kamerázott. Bár így, egymagában félénknek tűnt.