2010. október 11.

Young Illustrators Award

A „Swatch Young Illustrators Award“ egy egyedi verseny, mely a kreativitást és az újító megoldásokat hivatott támogatni a kortárs grafika és illusztráció terén. A díj bátorítja és támogatja a fiatal tervezőket az alkotásban, valamint egy nemzetközi, világszerte elismert alkotóteret kínál számukra. A versenybe benevezhetőek: illusztrációk, különböző grafikai művészeti tervezetek, installációk és könyvművészeti objektumok.
A jelöltek meghívást kapnak Berlinbe, és egyben lehetőséget munkáik bemutatására az „Illustrative 2011 in Berlin” keretén belül. A győztesek jutalma 6.000 €, továbbá: kiadványok, illusztrátor ügynökségek által kínált szerződések és részvétel a tervezett nemzetközi kiállításokon. A győztes felkérést kap egy Swatch óra formatervezésre, amely kiváló lehetőséget kínál számára, hogy olyan neves művészek sorába zárkózzon fel mint Kiki Picasso, Pedro Almodóvar, Robert Altman és Keith Haring.
A benevezett munkák megítéléséért felelős szakzsűri tagjai vezető művészeti szakértők és neves művészeti magazinok főszerkesztői.
A munkákat a versenybe 2010. október 22-ig lehet benevezni. A zsűri még októberben kiválasztja a kategóriák szerinti jelölteket, akik meghívást kapnak a november 6-án tartandó "Illustrators Night"-ra.

Határidő 22/10/10.

Nincsenek megjegyzések: