2010. december 13.

PINKHELL - kiállítás!

Szeretettel meghívjuk Önt és barátait
a Magyar Képregény Akadémia
PINKHELL című kiállításának megnyitójára!

Cím:
Bartók 32 Galéria
(1111 Bp., Bartók Béla út 32.)

Időpont:
2010. december 14., 18 óra

A kiállítást megnyitja:
Lévai Balázs
televíziós szerkesztő-rendező

A kiállítók:

Cserkuti Dávid
Fábián István
Fehér Zoltán
Felvidéki Miklós
Fórizs Gergely
Fritz Zoltán
Gáspár Tamás
Győri Tibor
Haragos Péter
Haránt Artúr
Jáger Attila
Juhász Gergő
Lanczinger Mátyás
Matheika Gábor
Szabó Jenő
Tamási Antal
Tálosi András
Tikos Péter
Zabos Csaba
Zsoldos Péter
Varga Zsolt
Vass Richárd

4 megjegyzés:

Szabó Jenő írta...

Már csak egyet kell aludni.

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Nekem lehet, hogy egyet se: még hátra van 120 vetítőkép bepozicionálása, amivel reggel 10-re ismét rohanhatok a galériába. :))

Egyébként ma sikerült mindenki alá felragasztgatni a címkéjét és a médiaszerepléseinkből összevágott, majd' 3 órás videó is elkészült, ami majd az előtérben „forog" folyamatosan.

Csacso írta...

Kellemes kiállításnak ígérkezett –rég nem volt össznépi kiállítása a csapatnak. A werk fotók pedig kihagyhatatlanná tették az eseményt, nagyon érezhető volt, hogy rendesen oda lett téve minden ;) Mint később megtudtam, nem csak melóigényes, de még költséges is volt.
Még nem jártam itt.
17:58 Bejárat, így sötétben komolynak: a fémesnek ható galéria felirat miatt (ami a kapu felett „csücsült”), kicsit mókásnak: a megvilágított táblácska, ami étlap helyett, vagy éppen azért a Pinkell kiállítást hirdette :)
Belépve a galériába, kis előszoba, ahol a valahonnan ismerős videó anyagok mentek, ital-pogácsa és a mindig praktikus ruhafogas helyezkedett el. A kiállítótérben már minden a helyén volt. Átlátható, kellemes vizualitást adott a helység végéből szemmel-végigpásztázva is. Jó megoldás és kedvez a kiállításnak ez a folyosószerű alakzat. 5 percnyi nézelődés alatt a kiállítók felét észreveszem a látogatók közt. Általam ismert képregény kedvelőket is látok. Előzetesen, honlapokat, blogokat átnézve... 2 kérdésemre is kerestem a választ.
1. Felvidéki Miklós ez alkalomra készített képe élőben is úgy fest, mintha egy utánzat lenne? –a nem megszokott színtartomány miatt éreztem így, mikor megtekintettem a honlapján. Élőben is ez a helyzet ;)
2. A Pinkhell 7. borítón lévő Sea Zombies felirat, a leány hajára eső rész miatt leesik e a képről? Élőben (a kiadványon) talán kevésbé, de egy kontúrt, árnyékot továbbra is el tudnék képzelni oda.
18:30 Léva Balázs megkezdi a kiállítás megnyitóját. Miután 3 körkérdéssel tisztázza, hogy ő a legkevésbé tájékozott a témában, rátér, hogy az ö életemben milyen szerepet játszott a képregény. Felsorolja, melyik ország kit tekint a képregény első megalkotójának. A szappanopera (mosópor, szappan reklámok összefüggésében) –t átköti a képregényekre is. Mosóporok mellé csomagoltak először a 30 as években képregényt Amerikában…
18:52 Cserkuti Dávid veszi át a szót. Felvezeti, hogy a kiállítás létrejöttét Fehér Zoltán Zorronak köszönhetjük és szeretnék ezt valamilyen formában megköszönni: felkéri Fritz Zoltán „fiatalembert”, hogy ebben legyen segítségére. Aki a nézők közül megindul a „szintér felé” és átad egy 5 literes borospalackot (a nézők tapsával kisérve) Fehér Zoltán Zorronak. Szemmel látható a boldogság, meghatottság minden részről! ;) A továbbiakban szerencsém volt folytatni a beszélgetést, általam „ritkán hozzáférhető” alkotókkal: Zabos Csabával és Vass Ricsivel. Tovább fotózgatva, bukkantam egy érdekes dologra, úgyhogy nekem már kitalálnom sem kel valami jó kis összeesküvés elméletet :) Artúr alkotásai mellett egy kötél lógott, aminek a vége hurokban végződött… Most akkor valaki nem szívleli a kékbőrű zenészeket, vagy félreértem a jelzést? :) (Bocs, ha morbidra sikerült!)
20:30 elindultam hazafelé.
Köszönöm mindenkinek ezt a remek hangulatú kiállítás megnyitót, elsődlegesen Zorronak a rengeteg fáradozását, hogy összehozta! Nagyon jól éreztem magam, köszi!
A helyszínen készített képeim:
http://dl.dropbox.com/u/10719464/2010Dec14_Bartok32-PINKHELL_Csacso.zip

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Csacso!

Zseniálisak a fotók és igazán alapos és hangulatos ez a kis beszámoló – mindkettőt köszönjük!! :)
(Nem mellesleg, örülök, hogy ilyen jól érezted magad!)

Sajnos összecsaptak a hullámok a fejem felett, de még Szenteste előtt készítek ide egy fényképes posztot a werkekből és a te megnyitóképeidből is.