2006. június 15.

Jó, nem képregény, de...


Nemrég megérkezett Amerikából az Epilogue által kiadott és terjesztett The New Masters of Fantasy III CD-m. Meglepetésként ért, hogy a lemez behelyezése után megjelenő főoldal menüjében szereplő három gomb egyikét az én illusztrációm díszíti. Három képem került be a válogatásba - mind a három, amit beküldtem, köztük a fentebb látható (amelyen Sunny Leone kebleit csodálhatja meg a nagyérdemű). A pályamunkákat többek között Jeff Easley és Larry Elmore bírálta el, de a támogatók között olyan nevek is megtalálhatók, mint a legendás Boris Vallejo. Rajtam kívül Magyarországról - a tavalyihoz hasonlóan - Pozsgay Gyula munkái találhatók meg a promó anyagon. Itt láthattok egy trailert, és akkor egyúttal már rendelhettek is akár: The Year's Best Fantasy Art

13 megjegyzés:

Cserkuti írta...

Ennek a képnek a "vágatlan" verzióját ismerem.
Miért nem az került fel?

Peter Tikos írta...

Kezdő blogger vagyok, nem akartam túl nagyot:)) De be van linkelve.

Cserkuti írta...

Na azért!
És természetesen gratulálok!

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Gratula! Megnéztem a trailert is, vannak szép darabok, annyi biztos!
Viszont tényleg kár, hogy a rajzról (vagy akril ez is, ugye?) lemaradtak az „ördögi" részletek! :))

Peter Tikos írta...

Köszi mindenkinek!
Egyébként igen, akril.

Cserkuti írta...

Jéé!?
Meg voltam róla győződve, hogy gépen készült.
És mekkora az eredeti?

Peter Tikos írta...

Ez a kép - és a fentebb látható, Sushi 2-be készült A csomag csakúgy, mint a Torony kiállításokra készült Lovecraftos oldalaim - egyszerű, fekete és fehér akrillal készültek, kartonra. Használok ugyan fotókat referenciának, de semmi "fotóra festés", vagy hasonlók.
Enek a csajnak az eredeti méretét nem tudom fejből, most nincs itt, de kb. 20-25 cm magas. Mármint a kép. Kicsiben szoktam dolgozni.

Peter Tikos írta...

"rá van festve a fényképre - nagyon látszik".
Gondolom, ez is nekem szólt ( http://www.ejfelkapitany.hu/torony2.htm ). Pedig nem.

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Ez valami hasonló lehet, mikor nálam megkérdezték, hogy mi értelme van a Gloeden fotókat nagyban megfesteni vászonra, mikor egy sima nyomatra is fel lehet festeni egy oszlopot és egy körvonalat (ezeket applikáltam még a képre)?
Esszencia, uraim, esszencia! :)
Hiába no, teret hódít a „digitális lustaság" és az, hogy elfeledni látszik az anyag lelkét...

Cserkuti írta...

Bocs, Zorro, de az ilyen típusú képek megfestésénél jön ki legkevésbé az "anyag lelke". A mai képzőművészeti trendek szerint nagyban megfestett hipernatúráknál inkább az anyag "anyagiasíthatósága" a szempont. Digitális műnél gond lehet az eredeti fogalmának meghatározása, márpedig erdeti mű hiányában nehéz bekapcsolódni a műtárgykereskedelem körforgásába. Természetesen tisztelet a kivételnek, no meg az anno még szellemiséggel bíró ilyen típusú képek alkotóinak.
Gondolom, most Péter nagyon boldog, hogy mindez az ő postja alatt zajlik. :))

Peter Tikos írta...

Igen :)))
Talán nagyon picit kapcsolódik a témához, érdekességképpen elmesélem: hétvégén a bécsi KunstHausban jártam, ahol megnéztem a városban vendégeskedő Giger tárlatot. Erről jutott eszembe a következő sztori: az őrült svejcinek egyszer a fülébe jutott, hogy vannak, akik azt hiszik, fotókat aplikál a képeibe, illetve azok fotók (a szórópisztolyos technika miatt támadhatott ez a téveszméjük egyeseknek). Erre Zsiger úr kifakadt: mégis mit képzelnek, hol készíthettem volna ilyen fotókat? A Pokolban?

LM írta...

uhh tőlem ez a fantasy-világ elég távol áll.

nem úgy sunny leone mellei...:)

LM írta...

ja, a honlapra értettem...
nem a tikos-melóra

még mielőtt