2007. február 23.

LÁMA SZÜLETETT

A szöveget az MTI szolgáltatta:
Láma született a pécsi állatkertben
február 23. péntek 13:19
Láma született a pécsi vadasparkban a közelmúltban; a gondozójáról Petinek nevezett jövevényt március közepétől láthatják az érdeklődők. Peti február 13-án természetes úton, gondozói segítség nélkül, egészségesen jött a világra, s egy órán belül már fel is állt, hogy tejet kapjon anyjától - közölte Andricz Bertold.
A kicsi látszólag remekül érzi magát a pécsi lámacsapat hetedik tagjaként. Bár súlya most még csak tíz kilogramm, tömege két év múlva a két mázsát is elérheti.
A Közép- és Dél-Amerikában honos, párosujjú patások osztályába tartozó, fűfélékkel, valamint gyökerekkel táplálkozó lámák fogságban is gyakran szaporodnak, a baranyai megyeszékhelyen azonban eddig csak nőnemű egyedek születtek.
Bár Petit nagyon szeretik a vadaspark munkatársai, idővel másik állatkertbe kerül, mert egy lámacsapatban csak egy csődörnek van helye "a nagyobb összetűzések elkerülése érdekében".

1 megjegyzés:

Csacso írta...

Még nem jöttem rá a titkosan rejtjelezett üzenet minden pontjára…, de jók a lámák :) Az „ujjá-születés”, biztos összefüggésben van, művészúr korházi kalandjával ;)