2007. július 23.

BARNA KARCSI

12 megjegyzés:

Csacso írta...

Ez 1 publikálatlan, kevésbé sikerült Csárlibraan?

Névtelen írta...

Ez egy publikált, tökéletesen sikerült Charlie Brown. :)

zhal írta...

Korai képsor? Az arcok kissé kidolgozottabbak, illetve valahogy mások, mint ahogy megszoktam a magyar megjelenésekből.

Névtelen írta...

Igen, biztos, hogy korábbi időszakból való. A sorozat amerikai címe Peanuts volt, ezzel a kedveskedő kifejezéssel illetve azt a hét-nyolc kisgyereket, aki szerepelt a stripekben. Charlie Brown csak egy volt közülük, de már az első pillanattól kezdve a legnépszerűbb. Nálunk főleg olyan képsorok jelentek meg, amelyekben Snoopy viszi a prímet, feltehetően azért, mert olyan aranyos egy kis kutya. Viszont annak, hogy sokan nem értik, "mit esznek" ennyire a Peanuts-on az amerikaiak, épp az az oka, hogy nem a jellemző részeket láthattuk magyarul. Az érdekesség kedvéért: eredetileg nem is Charlie Brown volt Snoopy gazdája, hanem a banda egy másik fiútagja, aki viszont lassanként kikopott a stábból.

LM írta...

nagyon is publikált, nagyon is sikerült. nem véletlenül postoltam, mivel 100%-os szerintem, esszenciális mű, 4 képkockában, ennyi. számomra valahol ez jelenti a zsenit, aki ilyen kevéssel ilyen sokat tud mondani (Schulz forever).
amúgy 1957-ből származik. sikerült szert tennem néhány oldszkúl Peanuts-bookra, amikor kűfődön jártam.

örülök, hogy Charlie Brown volt a legnépszerűbb, mert amúgy szegény olyannyira lúzer némelyik stripben (pl. ebben is), hogy az ember már-már elbőgné magát

LM írta...

tóni, neked van esetleg egy képed a másik gazdiról, kíváncsi lennék...

Csacso írta...

Ezek szerint nem jöttem rá, milyen céllal postoltad. Valami „cselt” is gyanítottam, hiszen páran tudtok tökéletesen stílust is utánozni… :) 2 kockán keresztül nincs szája, az is fura volt :) Olyat már nem is mondok, hogy Snoopy és Woodstock –osokat jobban kedvelem :D
(ezt azért vállalom) Nekem párkockásban abszolúte Dilbert az etalon :P

LM írta...

jó, nekem meg a kázmér és huba, na...
de szorosan követi a snoopy/peanuts. mi több, bírom dilbertet és garfieldot is. mindegyik másért jó.

csel? basszus, ha ilyeneket ki tudnék találni, mint ez, már eggyel beljebb volnék.

woodstock amúgy nincs ezekben a koraiakban és a snoopy is egészen máshogy néz ki, sokkal kutyaszerűbb

_m.

Névtelen írta...

Utánanéztem, egyelőre még csak a Wikipediát. Ott az áll, hogy eleinte tisztázatlan volt, kinek is a kutyája Snoopy, úgy tűnt, hogy kóbor kutya, aki odacsapódott a társasághoz. Később már egyértelműen Charlie-hoz tartozott. Majd előveszem a régi köteteimet, mert nekem azért úgy rémlik, hogy talán a Shermy nevű fiúé lehetett. De ennek az egésznek nincs különösebb jelentősége, Snoopy Charlie Brown kutyája és kész. :)

Fabe írta...

én se értem mit eszünk rajta:)
én pl. soha nem szerettem...

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Én szeretem, beeee...! :))
Kinek a pap... ;)
Még hatodikos (általános) voltam, mikor egy Soproni üdülőben megrajzoltam egy egész Snoopy albumot (talán 30-40 oldal lehetett - akkor még fürge voltam és időm is mint a tenger :), saját történettel, de persze Schulz stílusban (az eklektikus kaméleon, ugye :)).
Valahol megvan, ha otthon járok, megkeresem és beszkennelem.
Barna Karcsi rulez! ;)

Névtelen írta...

Én soha nem olvastam, de szimpatikusnak tűnik, én a képsorokat amúgyis szeretem.