2007. augusztus 8.

Hamarosan videómenü az oldalon!



Hamarosan feltöltjük az elmúlt három és fél év összes olyan videóját, ami az MKA-val kapcsolatos tévéinterjúkat, fesztiválokról készült beszámolókat tartalmazza. Külön menüpontban lehet majd elérni az anyagokat, természetesen a YouTube-ról.
Addig is - amíg elkészülnek a felhasználóbarát verziók -, álljon itt egy 2005-ös finomság - apró és vicces. Vagy nem... ;)
(Viszont valaki egyszer elmagyarázhatná, miért éreznek a tévések elengedhetetlen késztetést arra, hogy képregényeket olvassanak fel artikulálatlan hangokon...)

21 megjegyzés:

Csacso írta...

Biztos megvan az oka, hogy még csak jelzés szinten sem lettem megkeresve… Viszont azon videó anyagokat, amiket teljes mértékben én készítettem (saját felszereléssel), azok bárminemű youtube-szerű feltöltéséhez nem járulok hozzá!

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Biztosan megvan az oka, hogy azt hiszed, az általad készült anyagokat a megkérdezésed nélkül bárhol is publikáljuk, bárhova is feltöltjük...
Természetesen a különböző televíziók interjúit és beszámolóit osztjuk csak meg! Lehetséges, hogy ha ezekkel megvagyunk, megkereslek és engedélyt kérek rá, hogy esetleg az éppen kapcsolódó K.netes videókra mutathat-e egy link - természetesen feltüntetve annak készítőjét. (A Duna Tv reggeli műsorának éppen aktuális operatőrét vagy rendezőjét pl. nem ismerem névről, őt ezért nem tüntetem fel. ;))

Csacso írta...

…ja tudom, a most kikerült anyagot sem én alkottam! Én csak, a megfelelő időben rögzítettem (esetleg vágtam), átkonvertáltam, feltöltöttem. Tudom ezért nem jár semmilyen jogalap. Értékrend, íratlanszabály meg hát mindenkinél más.

chibo írta...

érdekes lett mit ne mondjak :), de azért ha csacso hozzá járulna én kiváncsi lennék a többire is

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Én a magam részéről nem kívánom szignálni az általam felvett és konvertált anyagokat (mivel azt a műsorkészítők követték el, én csak rögzítettem és maximum "tisztítottam"), de ha te szeretnéd, annak semmi akadálya - elnézést, hogy erre nem figyeltem! Az úgy megfelel, hogy amint felkerül az összes videó és meg tudod mondani, hogy melyiket rögzítetted te (nyilván meg tudod), akkor informálsz róla és én feltüntetem a neved? Sajnos nekem úgy vannak csak meg lemezeken, hogy ez a fájlnévből nem mindig derül ki, örülök, ha azt ki tudom nyomozni, hogy mikor készült az adott anyag. (Ennél sem tudtam többet, mint amit feltüntettem.)
És még egyszer elnézést, figyelmetlen voltam!

Névtelen írta...

amúgy mit számít, ha felkerül a jutubra? hisz a knet-en ígyis úgyis publikus volt már eleve... persze attól név mehet rá, ámen

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Abban igaza van Csacsonak, hogy más az, ha valaki letölti a Knetről és felteszi a YouTube-ra és nem tünteti fel a nevét, mintha ezt mi tesszük, akik ismerik őt és tudjuk, hogy sokat dolgozott ezeken a felvételeken. Meg hát valóban úgy illik. ;)
Ha lesz néha időm, töltögetek felfele és ha megvan, átfutjuk Csacsoval.

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

ismerik = ismerjük (jav.)

Névtelen írta...

Lehet, hogy ez most egy kissé bántó lesz, vagy hogy fogalmazzak, de én inkább néznék tőled valami jó kis képregényt, mint az ittis-ottis fellelhető MKA videókat.

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Egyáltalán nem bántó, viszont annak, hogy egyelőre csigatempóban haladok a képregényekkel (bár a forgatókönyvek már nem állnak olyan rosszul), az az oka, hogy pénzt kell keresnem és mostanában már éjszakázni sem nagyon tudok velük, mivel korán kell kelnem a munkához. Ez van és ez is marad, amíg nem áll elő egy kiadó, hogy eltart, ha rajzolok neki.
Szerinted a többiektől miért nem látsz egyetlen friss oldalt sem? :I
A videókkal néha lehet foglalkozni 1-2 órát, de az a rajzoláshoz édeskevés - épp csak belelendülnél... :(

Névtelen írta...

Tudom ezt, csak kérdeztem.

"A videókkal néha lehet foglalkozni 1-2 órát, de az a rajzoláshoz édeskevés - épp csak belelendülnél... :("

Ja, szánalmas próbálkozásaim alkalmával én is megfigyeltem már ezt. :) (vagy :( )

Csacso írta...

Pár gondolat:
1. youtube és társai minősége számomra = ultra-gagyi és hatalmas visszalépést jelent! Nagyon kevés esetben látom esetleges létjogosultságát.
2. tv felvételt szignóval 1et láttam el (emlékeim szerint), ahol igen sok utómunkát végeztem az eredeti felvételen (Családi délelőtt az m2-n... 2006-03-04)

És igen, a legtöbb videó anyag letölthető a KN –ről. (ingyenes regisztráció után)
http://www.kepregeny.net/download.php?list.14
Sajnos nem minden böngésző tudja leszedni rendesen (kényszerből, védelmünkből adódik ez a kis „nehézség”), de letöltés vezérlővel tutira leszedhetőek. Max a letoltes.php –t át kell nevezni avi, mpg kiterjesztésre.

És nem az zavar, hogy ide kikerül bármi! Csakis a gesztus, a miként. Részemről az egészet lezártnak tekintem.

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

1. A YouTube-ot sokkal többen látogatják (különösen igaz ez a nem fanatikus képregényrajongókra, hanem a véletlenszerűen képregényes anyagokba botló videókeresőkre), mint a Knet videótárát. Továbbá számos videót (saját munkámat) belinkeltek már saját honlapokra a YouTube-ról, éppen ezért azt gondolom, hogy amennyi minőségromlást jelent, annyival szélesebb publicitást és lehetőségeket eredményez.
2. Most megnéztem az eddigi, feltöltésre váró videókat: mindegyiken van TV szignó jel - lehetséges, hogy nem ugyanazokról beszélünk. (Egyedül a vajdasági tévé nem tett ki jelet, de a feliratokat már dizájnolta.)
Van itt M1, M2, RTL, DunaTv és Echo Tv is, valamint Fix Tv is - mind jellel. (Ja igen, és egy 3 órás anyag, amit Szilvi francia ismerősei rögzítettek, részletek azokból is lesznek!)

Mégegyszer, mert lehet, hogy ez okozza a félreértést: én nem a Kneten fellelhető videók YouTube-ra való feltöltését ígértem (bár ha engedélyt kapok rá, megköszönöm - a fentebb említett szélesebb publicitás okán), hanem pl. kizárólag VHS-n található anyagokét (az egyikkel már majdnem megvagyok, de van belőlük elég - digizem, vágom stb.), illetve olyan, főleg Fritz által rögzített felvételekét, melyeket máshol nem lehet fellelni. Még nem végeztem kutatást az ügyben, így lehet, hogy a sietségben máris van átfedés a feltett videók és a Kneten fellelhető közt.
Ezért kértem elnézést, illetve azért, mert nekem eszembe se jutott magamat feltüntetni, mint vágót ezeken az anyagokon!
De ahogy mondtam: ha minden fent van, egyeztetünk és feltüntetünk, ahol az szükséges!

Csacso írta...

Örülök, hogy konkrétum is elhangzott, ami eddig kimaradt :) Viszont így, hogy vannak kuriózum felvételeid és azok kerülnek ki mobiltelefonos minőségbe… :(

Amik engem „tévútra” vezettek:
Az első kikerült anyag kockapontosan megegyezik az általam feltöltött változattal.
http://www.kepregeny.net/download.php?view.68
+ ezen hozzászólásod sem utalt az ellenkezőjére:
"Sajnos nekem úgy vannak csak meg lemezeken, hogy ez a fájlnévből nem mindig derül ki, örülök, ha azt ki tudom nyomozni, hogy mikor készült az adott anyag."

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Ezt is írtam:
„Még nem végeztem kutatást az ügyben, így lehet, hogy a sietségben máris van átfedés a feltett videók és a Kneten fellelhető közt."
És igen, máris az első ilyen - ez okozta a kavarodást. Nem voltam elég körültekintő.
Viszont most szép sorjában elkezdtem letölteni a Knetes - kizárólag MKA-s - videókat, amik valahol szintén megvannak lemezen - olyan is előfordul, hogy dátummal. A konténeresnél is csak dátum volt, szerencsére a Kneten zárójelben mindig ott a rögzítő, vágó neve.

Lényeg: szerettem volna egy olyan - régen kívánatos - videómenüt, ahol az MKA-s videók némi kis infóval érdekességgel megspékelve egyben elérhetőek. Összeveszni nem fogunk, ha benne vagy, hogy azok is kikerüljenek, amiket te rögzítettél, akkor megköszönöm és a neved term. feltüntetem!

Mellesleg én sok esetben maximum 10-20 %-os minőségromlást érzékelek a YouTube és az eredeti közt, és pl. a konténeres is tökéletesen élvezhető - már amennyire az szükséges. (De ez csak egy vélemény, nem tudtam, hogy a mobil már ilyen minőséget is képes produkálni...)

Ha viszont jó minőségben rögzítek egy eddig csak VHS-n vagy más DVD-n található anyagot, term. a Knetre is feltöltöm - nem rivalizálni akarok! ;)

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Egyébként máris megszívtam: a "Válaszd a tudás" c. műsornál már nem emlékeztem, hogy elérhető a Kneten, ezért én is bedigiztem - pechemre... :))
Most maximum csak megvágom majd.

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

"Válaszd a tudást!" (Nem ártana... :P)

Névtelen írta...

"szerencsére a Kneten zárójelben mindig ott a rögzítő, vágó neve"Az ehhez hasonló esetek miatt van ez így, nem annyira a szerencse műve. :D

"Ha viszont jó minőségben rögzítek egy eddig csak VHS-n vagy más DVD-n található anyagot, term. a Knetre is feltöltöm - nem rivalizálni akarok! ;)"Ezt előre is köszönjük. Ha nem MKA-s a cucc - fintorogva ugyan - de azt is elfogadjuk. :D

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Tegnap átnéztem a letöltött anyagokat (a Kneteseket) és kb. három olyan bedigizett van nálam (Képregénygenerátor - Fritz und én, 2. Képregényfeszt - vegyes, MKA rajzol a Millenárison, Szabadkai MKA kiállítás), ami nincs fent a Kneten, ezen kívül van egy Duna Tv-s Halmos Ádámmal és velem, ami egyelőre csak VHS, továbbá a Filmmúzeumos képregényes nap. Az utóbbit ízekre szedem (vágom) és nyilván darabokban érdemes feltenni, ráadásul az érdekesebbeket.
Term. ezeket feltöltöm a Knetre is.

Csacso írta...

Vigyázz!
Szabadkai: http://www.kepregeny.net/download.php?list.32
Filmmúzeum: http://www.kepregeny.net/download.php?list.28
…vannak fent!
Valahogy rosszul kivehetőek a Média (TV+Rádió) alatti linkek

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Hűha! Köszi, ezeket nem is találtam, illetve a letöltések közt nem szerepeltek! :(
Akkor viszont már csak a Duna Tv-s maradt Halmossal és Képregénygenerátor, de az utóbbit már feltöltöttem az MKA-s Knetes ftp-re, hétvégén pedig bedigizem a dunásat...