2008. február 5.

Bétaville II.

Megérkeztek Haránt Artúr első színvázlatai – merthogy ezek még csak vázlatok, ízlelgetjük a dolgot. Nekem mindkét verzió bejön, lehet, hogy különböző uniformissal és rendfokozattal értelmet nyer a bronz és az arany verzió is.

13 megjegyzés:

Szabó Jenő írta...

ütős lett! nekem az arany tetszik jobban, mert fémszerűbbre sikeredett.

Peter Tikos írta...

Nekem is az arany tetszik jobban, és a sötétebb egyenruha is jobb, szerintem.

Névtelen írta...

Nekem a barna tetszik jobban, mert jobban illik a háttérhez meg az arany bántja a szemem.

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Mielőtt a fémes felület anyagszerűségét megítélnénk, ne feledjük, hogy ezek még csak gyors színvázlatok – jó ég, milyen lesz a kész színezés? :) –, tehát ennél gondolom kicsit kidolgozottabb lesz a droidok felülete. Bár nekem már így is rendben van a dolog.
Érdekes, hogy nekem még mindig mindkettő tetszik, illetve mindkettőben találok olyat, ami miatt amellett tenném le a voksomat. (Talán a bronz, ha kicsit több rajta a fényes felület, jobban passzol a sztorihoz, valahogy steampunkosabb...:)
Ma befejezem a kalauz-droid tervét is. ;)

Névtelen írta...

Szépek lettek, de szerintem a tusrajzok épp elég plasztikusak voltak. Így nekem nem hiányoznak a színezés különböző tónusai. (De ne hallgassatok rám: én a tus rajzot minden másnál magasabbrendűnek tartok. :D )
Inkább Leiter Jakabnak kellene el egy kis szín. ;)

Haránt Artúr írta...

de lehet hogy ezüstbúrája lesz :), vagy rikkítózöld műanyag magenta ruhával :D

amúgy a végső színek úgyis akkor lesznek meg (először a fejemben is), ha már elkészül pár lap a képregényből, mert közben is sokat változik a ruhák/hátterek színe, még az is lehet, hogy bronz sisakja lesz arany tartály-tartó pántokkal, szal alakul még

Haránt Artúr írta...

ez szerintem cerka volt még (vagy nem?), de amúgy igazad van :), télleg nem hiányzik pár tónus a színezst illetően

Névtelen írta...

Egen, a kinagyított rajzon mintha lenne ceruza is, meg tus is. De engem nem nehéz becsapni beszkennelt, megemelt kontrasztú rajzokkal sem. ;)

Engem nem néhány tónus zavar, hanem azt próbáltam az elöbb kinyögni, hogy számomra bőven elég lenne az egy színértékű kitöltés is felületenként. Van erre egy szép kifejezés is, de nem igazán akar eszembejutni. :)

Haránt Artúr írta...

lokál színekkel? amúgy igazad lehet, de van úgy hogy sima rántottát kívánok és a végére nem bírom ki hogy ne pakoljam bele a fél hűtőt :)

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Igen, ezek csak ceruzarajzok, de azok is maradnak, mert szerintem felesleges áthúzni őket, ráadásul eddig még nem találtam olyan hegyet, amivel, ha kihúzom, ne merevednének be a vonalak vagy ne tűnnének el finomságok. Persze, valószínűbb, hogy bénán húzok ki, úgyhogy nem kenem az áruellátásra... :)
Én szeretem a ff és színes munkát is, de ahogy átküldte Artúr az első színvázlatot, azonnal tudtam, hogy színes lesz - számomra így hozza igazán azt a világot, amit elképzeltem. Ráadásul, ahogy mondja , a konkrét oldalak sokat módosíthatnak az összhatáson.
Talán amiben közeledik Zolival az álláspontunk, hogy bár nekem pusztán lokálszínekkel kevés lenne, de a sötétebb uniformisnál már picikét zavar, hogy majdnem teljesen eltűnnek a vonalak.
Mindezektől függetlenül - most ne figyeljen ide :) - Artúr egy főnyeremény! Még jobban megjött a kedvem a rajzoláshoz. :)

Névtelen írta...

Leginkább az alsóra értettem én is.
Egyébként végig szándékosan hangsúlyoztam, hogy saját ízlésficamról van szó. Nekem már picit elegem lett a nagyon szép és tökéletes számítógépes munkáktól, ezért is kívánom meg az egy-két lépéssel visszahelyezett dolgokat. :)
A másik ok, amiért mostanában inkább kedvelem a lokál :) színezést: egyre többször találkozom olyan színezéssel, ahol a valóságosnál sokkal nagyobb fényvisszaverődést érzékeltetnek. Olyan, mintha minden egy lemázolt, kisuvickolt szobor lenne.

Haránt Artúr írta...

fogadjunk a Bosszú Angyalaira (és az Új BA-ra) gondolsz! Frank D'Armata színezése

nekem mondjuk tetszik a stílusa, de télleg olyan mintha minden ugyanabból az anyagból lenne (a bőrök a ruhák a járművek, stb), ami nekem inkább legoműanyagszerű hatású (ha egyáltalán erre gondoltál persze)

Névtelen írta...

Bevallom, Bosszú Angyalait utoljára a Marvel Extrában olvastam. :)

De szerintem ugyanarra gondolunk, kivéve, hogy kismértékben szinte mindenütt előfordul.

Színezők közül mostanában a DC-Vertigo féle vonalat kedvelem, nevezetesen Lee Loughridge vagy Patricia Mulvihill munkáit. Persze, ehhez olyan rajzolók kellenek, mint Lark, Zezelj, vagy Guerra.