2008. április 27.

Batman „Terror" – trailer

Életem első filmes próbálkozása... Talán felkelti az érdeklődést.
A Batman „Terror" című, Képes Kiadó által kiadott albumhoz készült ajánló.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

szerintem az indítása hangulatában és felépítésében jó, de naaagyon laassúú lett - ami az egész trailerre igaz. elég lett volna 3 perc helyett csak másfél (maximum!), tempósabb, felpörgetett vágással, kicsit pengébb zörejezéssel stb. a horrorkacajokat, meg az idegesítően sokáig hallható nyávogásokat simán kihagytam volna belőle, sajna kicsit ósdivá teszik az egészet, így olyan, mintha önmaga paródiája lenne. a következő már biztos sokkal ütősebb lesz, én drukkolok;)

Cserkuti írta...

Tempósulykoló megelôzött. Tényleg vannak jó megoldások benne, de nagyon lassú, és a ritmusváltásoknál sem pörög fel eléggé. Az elején a villámlásnál pedig nemcsak a hátteret, hanem a figurát is jobban ki kellett volna "égetni", kontrasztosítani, sôt, ott is elkelt volna egy kicsit pörgôsebb tempó. Azért szép elsô próbálkozás, a tizediknél, már mehet az Oscar jelölés! :)))

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Igen, abszolút egyetértek veletek, mindenképpen pergősebbre kellett volna venni a ritmust, de mint említettem, most először készítettem olyan animációt, ahol nem csupán állóképek váltakoznak (mint az '56-os óriásképregénykiállítás kisfilmjénél), hanem több videósávval és rengeteg mozgáspont egymáshoz hangolásával, igazításával kell dolgozni. Elsőre elég nehezen is értettem meg a dolgokat, de másfél nap alatt azért sikerült beletanulni. :)
Viszont ez még nem jelenti azt, hogy sikerül is elérnem azt a hatást, amit elképzeltem. Tipikusan kezdőkre jellemző hiba egyébként a belassulás, főleg, mert szerkesztés közben egy kis képernyőn látom csak a végeredményt, és ami ott megfelelő ritmusú, az az eredeti, lerenderelt anyagban már lassú.
A következő talán már jobb lesz. Ezt is lehetne még csiszolni, tökéletesíteni, de sajnos már így is túl sokáig készült, márpedig a kötetet most kell reklámozni, nem hónapok múlva. Ha rutinosabb leszek, nyilván rövidebb idő alatt is pengébb lesz a végeredmény.

A hangokkal is sokat küzdöttem, mivel két teljes napot keresgéltem őket a neten, iszonyú nehéz megfelelő effekteket levadászni. A nyávogást talán tényleg ki lehetett volna hagyni... :)
A zörejezésen különösen hallható, hogy amatőr vagyok, de hát ez van. ;)

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy amikor készen lettem az anyaggal, még átadtam egy profibb filmes ismerősömnek, Aszternek, aki kiigazított még rajta pár dolgot, illetve a villámlásos effektet is ráhúzta az elejére. Az én gépemen az a magasabb verziószámú Premiere már nem futtatható, így gőzöm sincs, hogy mit lehetett volna még csinálni az arcokkal, de tény, hogy Dávidnak igaza van, ki lehetett volna égetni még az arcokat kicsit. Igaz, akkor soha nem készült volna el... :)

Névtelen írta...

Elsőnek egész jó lett.