2008. július 2.

Renessaince Me! - Ingyenes koncertek és képregénykiállítás a Holdudvarban

A Renessaince Me! Koncertsorozat az újszerű zenekarokra, különleges zenei keveredésekre koncentrál. A Július 2-és 3-i megnyitókon megcsillannak napjaink muzsikájának újításai, továbbá a Mátyás, a király képregénypályázat legjobb alkotásait is megtekinthetjük.

Minden bizonnyal sokan futottak már bele a „Reneszánsz Év” hirdetéseibe anélkül, hogy tudnák mit is jelent ez pontosan. A 2008-as évet Mátyás király megkoronázásának 550. évfordulója alkalmából az OKM (Oktatási és Kulturális Minisztérium) a Reneszánsz Év-nek nyilvánította, amelynek keretein belül országszerte tudományos, és kulturális és programok kerülnek bemutatásra és támogatásra.

Mielőtt pedig bárki hiányolni kezdené a lovagokat, és históriás énekeket, jelezzük: ez itt kérem a 21.századi Reneszánsz kezdete. Miként is ünnepelhetnénk tehát méltóképpen Mátyás korabeli újításait, mint hogy mi is az ismert tradíciókat felfrissítő ötletekre tereljük figyelmünket.

A Millenáris Fogadóban nyitja 2-án, az osztrák Dubblestandart a reggae, dub és elektronika kiváló ötvözője a fél éven keresztül zajló programsorozatot. A Tokyo-tól New York-ig turnézó banda annak ellenére, hogy első alkalommal érkezik Magyarországra már ismert névnek számít a táncos reggae-kedvelők körében, elektronikával tuningolt táncos dub-juk pedig többszörösen kiívta a nemzetközi zenész szakma elismerését. E koncertet a Kingston-ban és Bécsben egyszerre zajló stúdiómunkák és egy amerikai és kanadai túrné közé sikerült beilleszteni, hogy végre mi is megtudjuk milyen az a habsburg heavy-bass.

A két napos nyitóparti második állomása a margitszigeti Holdudvarba vezet, ahol 07.03-án este 6-tól a Reneszánsz Év képregény pályázatának legkiválóbb tíz munkáját láthatjuk. Mindezek után pedig francia hon ifjú üdvöskéi a tangóharmonika és cselló alapú experimentális zenekar, a Little Ballroom vezetnek be minket a sanzon új évszázadába. Őket követi az új albumukat nem rég bemutató Ludditák minden alkalommal meggyőző koncertje, illetve magyarhon break exportja az Angliában is egyre ismertté váló Secta Chameleon.

Időpont:
2008. július 2-3. (a koncertsorozat fél évig tart)

Helyszín:
Millenáris Fogadó, Holdudvar

(Forrás: http://matyaskepregeny.hu)

Nincsenek megjegyzések: