2008. október 1.

Disney klónozott animáció


...avagy a takarékosság mindenek felett!

3 megjegyzés:

Peter Tikos írta...

Óóó, de rééégi... :)))
Kicsit hasonló recicling volt az elhíresült Michael Bay-es:
http://href.hu/x/72sq
Nemrég volt egy poszt a kneten, amiben egymás mellé tett képregénykockákon lehetett rájönni, hogy mindenki ugyanazokat a pózokat, beállításokat rajzolja. Ugyanaz az eset: ha Rozsomákot háromféle pózban lehet látványosan bemutatni, amint kiengedi a karmait, akkor azt a háromféle pózt fogják használni, nem egy negyediket, ami feleannyira sem hatásos. Kedvencem - amit ott is megemlítettem - Zórád Ernőtől az "erőszakos férfi lefog egy nőt" kompozíció, mely majd' minden képregényében felbukkan:
http://href.hu/x/72st
Nincs erre valami szakkifejezés?

Csacso írta...

Köszi! Párat már ismertem, de továbbra is érdekes. Amíg sajátjait használja az ember, stúdió –addig talán csak az időtakarékos, lusta kifejezőket érzem használatosnak. Persze stúdió esetében nem a dolgos-kezű animátor, hanem a mindenféle vájzörök okolhatóak. Azért is érdekes, mert disneyéknél soha nem sajnálták dolgoztatni az alkalmazottakat. Ők régóta készítik dupla, vagy több képkocka sűrűséggel az animációikat. Kisember, kis-ország pedig 15 kép/sec el trükközget :)

Miklós Felvidéki írta...

Szerintem ez nem ciki. Én vállalnám, hogy motívumok ismétlődjenek ha olyan erős minőségbe nyomnák manapság is a 2d animációt mint anno. Aza knetes poszt meg télleg király volt lehetett látni ahogy Jim Lee egyre szarabbul másolja még önmagát is.