2008. november 28.

Nero Blanco: Vidéki képek

10 megjegyzés:

Peter Tikos írta...

Az alsó képen Nero csak engem emlékeztet a Nero Blanco nicknév viselőjére?

Névtelen írta...

Ha csak emlékeztet, akkor az elég kínos a rajzolóra nézve. :)
De Jenoe is benne van ám!

Haránt Artúr írta...

az nem (a fiktív) Nero :). Nero itt csak 3 panelen szerepel, alul az egy mezei gengszter

nem mondom el mi a "szerepe" a történetben, de azért annyit elárulhatok, hogy igen Tóniról lett mintázva :)

LM írta...

hadd kérjek valamit: nem lehetne végre valami más feliratot használni a neroblanco-hoz, mint azt, amit anno csináltam a 2 oldalas képregényhez? amúgy is elkelne már egy logócsere (ha ezt a mostanit logónak lehet egyáltalán nevezni), mert ugyan az enyémhez illett, de ehhez a rajzi világhoz már valami más típusú felirat illenék.
amúgy gratulálok a team-nek, látszik, hogy sok munkát feccöltek a dologba

Haránt Artúr írta...

én meg azt kérem mikulásra, hogy sose kelljen bubiznom meg beírkálnom :)

ennek a betütipusnak az volt a neve hogy valami Batman, nem tudtam hogy egy másik Nero történetnél is ugyanez a betű volt. sztem ez nem olyan nagy gond, vagy csak én nem értem miért baj ez :)

sajna kevés a magyarosított comics fontom, azt meg megfogadtam, hogy amiben nicns öüóőúűáé ahhoz hozzá sem nyúlok, mert egymilliomodik átnázás után is van benne egy rossz ö betű (leginkább emiatt van a fenti kérésem :))

a logó az az első két újságon is ugyanez volt a címlapon, csak azért raktam oda (a mostani szám címlapja majd a képreégny infon lesz). sztem egy sorozat címlapján szerpelő cím feliratot nem túl jó ötlet mindig a borítón lévő kép stílusához igazítani. mondjuk nemtom hogy van-e ilyen szabály, de én azt szoktam meg hogy a sorozatos kiadványoknak ugyanolyan mindig a címlapon szerpelő cím-feliratja. ugyan szokott változni, de sztem nem két szám után

egyébként sztem frankó kis logo ez. nem tudom mi Tóni irányelve a NBC-vel kapcsolatban, de úgy vettem ki, hogy fiatalos, friss, könnyen fogyasztható képreégny kiadvány, megspékelve egy magyar-külföldi vonatkozású képregényes cikkel. ehhez ez a logo sztem tökéletesen passzol.

kösz a többiek nevében is a gretulációt! :)

LM írta...

félreértettél, én a fontról, betűtípusról semmi elmarasztalót sem írtam, nincs is bajom vele, miért is volna. lehet, hogy a "felirat" szó volt az, ami tévútra terelt téged. nekem csak és kizárólag a logóval kapcsolatban van úgy általában véve némi kifogásom.
amit a 4. bekezdésedben írsz, azzal teljesen egyetértek. nem is erről beszéltem, csak személy szerint picit zavar, hogy az én anno csak és kizárólag a képregényhez készített címfeliratom egy része tovább használódik egy újság (fanzin?) logójaként/címfelirataként, immár harmadízben (tegyük hozzá, alapvetően a megkérdezésem nélkül).
ráadásul szerintem, mint logó, nem 100%-os (mivel eredendően nem is annak lett tervezve, tehát amolyan kamu-logó, a hozzá passzintott "comix" felirat is elég béndzsó, nem nagyon illik a kézzel rajzolt betűkhöz.. sebaj, vízzel főzünk) és tényleg nem passzol a jelenlegi képregény világához, - oké, tegyük fel, hogy magához az elképzelt magazin-jelleghez igen (ahogy írtad, fiatalos, stb.).
úgy néz ki, ez az új gárda már eléggé megvetette a lábát "blankóban", szóval ehhez szerintem minimum dukálna egy pindurka beújítás, például egy újabb, erősebb logóval. a régi már megérett a temetésre.

uff, Máty

Haránt Artúr írta...

ja értem, aszittem két dologról írtál. az "amúgy is" zavart meg inkább, aszittem utána már külön dologról írsz

de le merném fogadni, hogy csak én értettem félre :)

rákerestem a te Nerodra, és néztem is (hülye fejjel), hogy: dehát tök más a betütip..

nagyon frankó amúgy, fel is írtam a HC-s bevásárlólistámra az Eduard 5. számát.

Névtelen írta...

Artúr: nagy örömmel adok neked egy Eduárd 5-öt a saját keretemből.
Mátyás: sajnálom a félreértést, és szerintem ennek a (finoman szólva) non-profit kiadványnak tökéletesen megfelel ez a logó is, de ígérem, hogy a következő számnál lecserélem.

LM írta...

köszi

Haránt Artúr írta...

kösszép!