2009. április 16.

Pinkhell 6. - előzetes

Íme a PINKHELL 6. számának végleges tartalma és képes előzetese. Az új számot a szombati Képregényfesztiválon vásárolhatjátok meg. Jó szórakozást hozzá!

TARTALOMJEGYZÉK
  • Pernye: Koronasirató
    Írta: Szabó Jenő
    Rajzolta: Felvidéki Miklós és Tikos Péter
  • Mélypont
    Írta: Szabó Jenő
    Rajzolta: Zorro de Bianco
    Színek: Haránt Artúr
  • Vasárnap
    Írta és rajzolta: Lakatos István
  • Strip
    Írta és rajzolta: Haragos Péter
  • Droidok városa
    Írta: Szabó Jenő
    Rajzolta: Fórizs Gergely
    Színek: Haránt Artúr
  • Nyuszi vagy, Mckfly!
    Írta: Geek
    Rajzolta: Varga Zsolt
  • Vadas
    Írta és rajzolta: Fórizs Gergely
    Színek: Haránt Artúr
  • Noname
    Írta és rajzolta: Felvidéki Miklós
  • Orlando
    Írta: Zorro de Bianco
    Rajzolta: Graphit

36 megjegyzés:

Haránt Artúr írta...

az a SWLOK KLAK piszok jó! utána már szinte az ajtónyikorgást is lehet hallani

Névtelen írta...

Arra gondoltam, megpróbálom itt is , hátha ezúttal több sikerrel járok. A Vasárnap címét elmagyarázná nekem valaki? Nem nagyon értem :S

H

Peter Tikos írta...

Most már kezdem érteni, Henrik, hogy miért találsz olyan nehezen címet a saját képregényeidhez…

Anton írta...

sájsze, ezek szerint nem lesz Holló. pedig kíváncsi lettem volna rá

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

A Hollóból elkészült négy oldal, egyet pedig kihúzni is sikerült, viszont az elmúlt három hétben a lakásból se mozdultam ki, kizárólag pinkhelleztem. :(

Én sajnálom legjobban, de a szerkesztés és az Orlando mellett képtelenség volt időben befejezni. Nagyon nehezen fogadtam el, hogy fel kell adnom, nem lesz kész.
Egy azonban biztos: a következő számban benne lesz! És sorry... :(

Addig is, merüljetek alá a tenger mélyére és HALgatózzatok! Asszem, ez volt az egyik legsúlyosabb Mélypont az elmúlt pár napban. :)

Haránt Artúr írta...

ha a Vasárnap az I-ten pihenőnapjára utal akkor végülis én sem értem, mert az ugye nem Vasárnap van hanem Szombaton

ha meg a katolikus "virágvasárnap" lenne, és azért nincs ott a "gyerek" az sem egészen tiszta (legalábbis nekem)

nem lehet, hogy ez több oldalas képregény? :) ha igen hátha akkor kiderül, én még várok az értetlenkedéssel :)

Névtelen írta...

Tikos: ezt a poént már Tonytól sem értettem :-S

Artúr: Fent van a kneten teljes hosszában és a genézisről szól (szerintem)A Szombat kérdést már felvetettem énis ugyanott, de István akkor fáradt volt elmagyarázni, azóta meg gondolom pihen.
Énmár hülyén patkolok el az tuti. :-(

H

Csacso írta...

Esetleg, nem lehetne, hogy az aktuális/illetékes miniszter árakat tegyen közzé a feszt kapcsán?

Peter Tikos írta...

1190 forintért lesz kapható ez a vadonatúj Pinkhell. A régiek 600 forintba kerünek majd.
A Bibliában hetedik napról van szó, nem szombatról. Nem?

Unknown írta...

Tikos, a tíz parancsolat összekapcsolja a kettőt. Innentől pedig messzire vezet minden... :)

Csacso írta...

köszönet!

Névtelen írta...

„Emlékezz meg a szombat napjáról, hogy megszenteld azt. Hat napon át dolgozz és végezd minden munkádat, a hetedik nap azonban szombat az Örökkévalónak, ne végezz aznap semmilyen munkát… mert hat napon át alkotta az Örökkévaló az eget és a földet… és a hetedik nap megpihent…” (2Mózes 20:8-11).


H

Csacso írta...

Én ugyanúgy rajonganék érte, ha kedd lenne a munkacím. Ja, cím nélkül is kedvemre volt.

Peter Tikos írta...

Henrik, az általad beidézett szövegben a szombat melléknévként értelmezhető. Nálunk a szombat napja a vasárnap :)

raveon írta...

Nem akarok senkit öszenyálazni, de ez nagyon jónak igérkezik. Egyébként egyre jobb a színezés és most már Graphit dolgai is tetszenek. Még jó hogy legalább erre lesz pénzem a belépőn kívül. :D

Haránt Artúr írta...

nincs "nálunk" Szombat Vasárnap, és sehol nincs összekapcsolva a kettő, Tízparancsolatban sem, olyannyira nincs még nálunk sem összekeverve hogy ez még nálunk sem volt mindig pihanőnap, benne van a nevében: Vásárnap

nomeg: ha nálunk másképp is lenne, akkor abban a könyvben ahonnan a Vasárnap című történet is lett merítve nem úgy van ;). ez nem szekuláris történet, így a világi pihanőnap így sem vonatkozhat rá.

Névtelen írta...

Magyarul a címadó benézte :-)

H

Lakatos írta...

Henrik, totál igazad van. Amikor Jenő felvetette a Vasárnapot, teljesen megörültem neki, mert nekem az istennek se akart az eszembe jutni semmi, csak ilyen közhelyes gányok (Nyugalom - milyenmá?!).
Eszemben sem jutott, hogy valójában a szombat lett a pihenésre rendelve. Elcseszett katolikus neveltetést kapván csak annyi maradt meg bennem, hogy az emberek vasárnap mennek templomba, akkor nyilván az a dekkolás napja.
Szóval ez lehet, hogy el lett szúrva, mert ez egy zsíros csúsztatás, de legalább van címe. Teológiailag nem helyes, de ez megint nem dogmatika, ahogy az Ember irgalmazz sem az volt, csúsztatok, körítek, simán bele lehet abba is kötni teológiailag. Ez meg egy mese. Jézus Krisztusnak a Biblia szerint nem volt kutyás perselye, se moncsicsije, se plüss-Chtulhuja.
Ha meg sehogy sem tudsz megbékélni vele, ragaszd le a címet és írd rá, mondjuk ezt: az öreg nem tolhatja végre a szeszét, mer a kölök elkódorgott, picsába. Mondjuk. Én rossz címadó vagyok.

Szabó Jenő írta...

> Magyarul a címadó benézte :-)

Nos, iiiiigen, de biztosan ki tudom találni, hogy mit akartam ezzel a látszólagos hibával kifejezni.

Haránt Artúr írta...

ha katolikus szemszögből nézzük teológiailag lehet helyes is lenne, meg sok minden más is. no de ezeknek semmi köze az eredeti Írásokhoz ugye :)

a Biblia az irodalom számára szabad préda, bárki meríthet belőle. például Madách Ember tragédiájában is vannak a Édenkertben húsevő állatok, ezt valszeg maga Madách is tudta, hogy az eredeti Írásban éppen ellenkezőleg van. vagyis: nem véletlen írta el, sőt tudatosan tért el az eredetitől a saját történetvezetése miatt

amúgymeg: sztem kevés jezsuita szellemiségű képregény olvasó van, senki nem fog máglyán elégetni emiatt :)

Lakatos írta...

Nem nézte be a címadó, mert a nyakamat rá, hogy ezer emberből 999-nek a vasárnap ugrana be erről, a maradékot pedig H-nak hívják :)

Vicces lenne, ha a jezsuita szellemiségűek keresztes hadjáratot indítanának, de akkor nagyobb figyelmet kapnánk mi, sanyarú sorsú képregényrajzolók és mehetnénk haknizni a Mária rádióba is. Két rózsafüzér közt zúzhatnánk mondjuk némi Hulkot.

Névtelen írta...

Előfordul.
Ha még Tikos kartács kifejti mire gondolt, hogy nehezen találok címet a képregényeimhez, akkor nyugodtan alszom ma.

H

Haránt Artúr írta...

Hulk vs. Lojolai szent Ignác

jó kis képregény lenne, látom magam előtt: "-hé Bruce, Ignác megette az utolsó szelet pizzát amit félreraktál magadnak... Bruce Banner: - WHUÁÁÁ!!!!"

Lakatos írta...

Vagy: maga Ignác változik át Hulk-ká.
"Nem így kulcsoljuk imára a kezünket, testvérem! - WHUÁÁÁ!!!"

Haránt Artúr írta...

:)))

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Ugye hogy jó ötlet volt Jenőtől ez a Vasárnap?! :)))

Raveon: köszi! ;)

Nero Blanco írta...

A vasárnap neve a latin nyelvekben "az úr napja". 321-ben a kereszténységet a római birodalom államvallásává emelő Konstantin császár tette meg ezt a napot kötelező ünnepnappá.
A germán nyelvekből az is kiderül, hogy miért, náluk ugyanis ez a nap, vagyis a napisten napja. Márpedig a korai kereszténység fő ellenlábasa a Mithrász-kultusz volt, és a papok igen hamar felismerték, hogy a régi, "pogány" ünnepnapokat érdemes megtartani és azokat átlényegíteni.
Ha pedig már a magyar nyelvet hozta fel Artúr példának: a "hétfő" szó azt árulja el, hogy az a hétnek a "feje", vagyis az első napja. Tehát a vasárnap a hetedik. (Mondhatnánk úgy is, hogy csak a kereskedők dolgoznak vasárnap.)
Henrik, megadom a megoldást. Arra utaltam, hogy ha mások képregényeinek a címén ennyit gondolkozol-problémázol, akkor teljesen érthető, hogy a sajátjaidnak milyen nehezen adsz címet. :)

Haránt Artúr írta...

mint írtam, de akkor kihangsúlyozom: totálisan irreleváns hogy a magyar szokásokban ("nálunk") és római kereszténynek nevezett pogány (goj, népekből való, gentile ésatöbbi, ami tetszik) vallások miként kezelik a Tórát

Konstantin meg enyhén szólva antiszemita volt, szal alapból semmi köze a Tórához, de úgy eleve az egész Tanakhoz, meg a Messiáshoz, akit ő is csak görög néven ismert. ehhez még gugli meg wiki sem kell :)

engem végülis annyira nem érdekel ki mit hisz, csak mondom: az Úr pihanőnapja nem Vasárnap van, hanem Szombaton. ezt nekem nem kell elhinni, meg hinni sem kell magában az állításban, egyszerűen csak így áll a Tórában, ez viszont tőlem független tény, bárki felütheti, akár a Károli félét is. nincs mit ragozni ezen.

Névtelen írta...

Artúr az én fizetett ügynököm :-D

H

Nero Blanco írta...

Fizetett ügynök vagy nem fizetett ügynök, semmilyen utalás nincs a képregényben a Tórára. Van ellenben benne teáskanna, szerzszámosláda, colstok, diavetítő, villanykörte, pöttyös labda, de még pandamackó is. Ezek után miért zavar téged, hogy Konstantin császár előtt (márpedig az sem tegnap volt) melyik napot tekintették pihenőnapnak?

Haránt Artúr írta...

no hogy semmilyen utalás nincs az nem igaz. István gondolom nem a Koránban szereplő teremtéstörténetből merítkezett, akkor még furább lenne a Vasárnap cím :)

Engem semmi nem zavar, csak furcsálom :)
de viszont nem értem, hogy egy proto-Hitler, aki számodra sem egy hiteles ember (amúgy Teodosius lesz az aki államvallássá tette a kereszténységet, ha jól emlékszem), és több mint valószínű sem a Gen-t és sem az Exo-t, meg eleve az egész "judeo-keresztény" írásokat nem olvasta/ismerte miért releváns abban mi az Úr pihanőnapjának neve és melyik nap van az...

Pihanőnap pedig a Tórában van, amit a keresztények Mózes könyvének hívnak. ha úgy tetszik: a történet Mózes könyveiből lett merítve.

különben meg írtam Istvánnak, hogy ez szerintem nem tragédia, el is viccelődtünk hogy Lojolai szent Ignác számára ez nem is lenne téves, de sok minden más igen :). nem értem miért kell kötni az eberet a karóhoz, ha kell akkor bemásolom az eredetiből az erre utaló részeket és a kérdéses szavaknak a magyar jelentéseit.

Haránt Artúr írta...

a napi kedvenc elgépelésem: eberet :) (az e és a t között van az a r)

Lakatos írta...

Én csak egy egyszerű kis mesét akartam...

Haránt Artúr írta...

sztem ezt meg is kaptuk tőled. a fentiekben csak azt furcsállottam a mesédtől függetlenül, hogy miért lényeges Konstantin intézkedése meg a magyar szokások a termtéstörténetnél, amit ugye nem feldolgoztál, hanem alapul vettél, mint pölö Madách is tette, meg sok más író. mivel nem feldolgozásról van szó ez esetben ez nemhogy "baj", hanem valahol kritérium is... ilyenek a "teáskanna, szerzszámosláda, colstok, diavetítő, villanykörte, pöttyös labda, de még pandamackó is" :). ez utóbbiak tudatosak, a címadás véletlen "tér el" mint kiderült, és az is kiderült sztem hogy ez szerintem sem tragédia, nem "zavar" engem sem

ez má egy másik szál volt, mesédtől függetlenül furcsállottam miért lényeges a feketén fehéren látszódó ma is bárki által elolvasható (nem csak Konstantin előtt ismert) teremtéstörténetnél a rómaiak valláskonvertálása

U.i: már sajna hamarabb el kellett mennem, nem találkoztunk feszten, de: innen grat a díjhoz!

Peter Tikos írta...

http://href.hu/x/8ss6

chibo írta...

Én nekem csak most jutott végre kezembe a 6ik szám, de mellette fekszik a 7ik is. 6. Pinkhell mind terjedelmében, mind mondani valójában kegyetlen jó lett, Felvidéki Miki Noname kockái meg olyanok voltak nekem mintha direkt azért lettek volna benne hogy felvezessék a Zorro de Bianco művének súlyát... ott van remegve az örömtől fogom a kezemben a következő *-*, srácok ha abba hagyjátok a pinkhell nyomását, akkor nem tudom mit fogok ennyire várni a magyar képregények közül ;)