2009. szeptember 25.

Cserkuti Dávid újra nagy melleket rajzol

„Idén is az Unicum-légiósokkal befutott reklámgrafikus, Cserkuti Dávid rajzolja a Campona-reklámok dögös eladónőit. A képregényrajongók is örülhetnek: a 2007-ben Alfabéta-díjat besöprő művész véres-belezős Rózsa Sándor-sztorit szeretne."

A Dáviddal készült interjút az Indexen olvashatjuk.

12 megjegyzés:

Cserkuti írta...

Köszi a posztot, Zorro! :)

Kissé mellbevágó volt az eredetileg tegezős, tényleg egy kocsmában született beszélgetést ilyen magázódóban olvasni. Több helyen meg is húzták sajnos, például ahol a honi képregényes helyzet némileg árnyaltabb kifejtése volt.

Névtelen írta...

de azt majd lehozzuk a Könyvesblogon, no para! ;)

Hamlet

Cserkuti írta...

Üdvözlöm, Gyula!
Remekül sikerült ez a legutóbbi csöcsös-bráneres interjúja!
Türelmetlenül várom a folytatást!
Maradok kurvanagy tisztelettel:
Netuddki

Haragos írta...

"Valaki irja mar be, hogy kinek a kije, hogy igy futtatjak."

Hát bassza meg, majdnem 40 évesen felkerülsz az indexre értéket képviselô munkával és az gyanús!

Ha a kutyusoddal dicsekednél az senkit nem zavarna! : ))

Grat sokszor!

Cserkuti írta...

"majdnem 40 évesen felkerülsz az indexre"
Izé, te most értem, vagy ellenem?! :))
Tudom, az a fél évtized gyorsan elszáll, mégis a 8 éves kislányra csak a pedofilok mondják, hogy szinte felnőtt. :P

Amúgy köszi.

Haragos írta...

Bekaphatod lényeglátó! : )

zoli79 írta...

Ha már Rózsa Sándor és politikai hátszél: gyanítom, hogy az analfabéta, szociálisan érzékeny rabló Rózsa Sándor inkább a szocialista hagyományokba illeszthető, mint a konzervatívba. Ezt alátámasztja, hogy Rózsa Sándorból az átkos alatt több településen is elneveztek róla közteret és 71-ben készült róla nagy költségvetésű TV sorozat is. Persze, az vitának ad helyet, hogy melyik párt, milyen ideológiát is követ...

De milyen jó, hogy a felvetés csak elméleti, hiszen a rendszerváltás óta nem készülnek állami megrendelésre műalkotások! Ugye így van? :D


Amúgy örülök, hogy Dávid újra nagy melleket rajzol. Mikor fog képregényekkel elkápráztatni bennünket? :)

Egyébként nekem tetszik a Rózsa Sándor ötlet. És tetszett a vadnyugat-puszta párhuzam is. Bódy Gábornak szerepelt is filmtervei között a 7 mesterlövész (7 szamuráj) magyar pusztára átírt változata. Emlékeim szerint abban a tervezetben felvet néhány érdekes gondolatot. Lehet, hogy ma is aktuális közülük néhány.

Haránt Artúr írta...

ez a 7 szamuráj átírás tök jól hangzik (szívesen megnéznék 7 különböző betyár karaktert Cserkuti aláírással). nekem először tök unalmasnak hangzott ez a betyáros téma (ráadásul úgy, hogy tévés és egyéb ábrázolásokon kívül semmit nem tudok a betyárokról :), "bajszos, kalapos, puszta-gangszták, ostorral meg baltával, és Vidróckinak meg Rózsának hívják néha őket" köbö ennyi)

sztem pont ezért gondoltam unalmasnak mert én alapból "százszor lehúzott bőr" kategóriába soroltam, és itt van kapásból egy ötlet ami letörli a tábláról az eddigi betyár-előképeket és tök érdekesen újragondolja az egészet

az a padlásteres könyvfalas parasztgerendás dolgozószoba tök jól néz ki (az gondolom nem a kocsma :))

zoli79 írta...

Ja, Dávid, olvasva példaképeidet, gondoltam ezt belinkelem neked, bááár lehet, hogy már ismered:

http://www.kepregeny.net/?p=703

Peter Tikos írta...

Annyiszor olvastam el az interjút az indexen, csodálkoztam rá újra és újra a megdöbbentő kommentekre, és beszélgettünk is róla, hogy ide el is felejtettem írni. Pedig akartam gratulálni itt is, hogy mindenki lássa, és emondani itt is, hogy nagyon jó lenne az az Isten ostora Rózsa Sándor :)

Cserkuti írta...

Zoli:
"hiszen a rendszerváltás óta nem készülnek állami megrendelésre műalkotások"
Az államival nincs gond, hiszen az első munkám rögtön a NEVI-nek készült, vagy ott van az MKA '56-os projektje is. Inkább a pártpolitikába belemenő, az olyan látszatot keltő, hogy "te csak azért vagy képben, mert az elvbarátaid a hatalomban" megjelenés ártana a hazai képregénynek en bloc.
Örülök, h tetszik az Ostor ötlete, nagyon szeretném megcsinálni, és minden forrást/szempontot örömmel veszek.
Sebőkös kártyák: Jé, ehhez nem írtam kommentet?! Pedig akartam. El tudom képzelni, hogy mutattak neki néhány Elvgrent, csak úgy, gondolatébresztőnek. :) El tudnád küldeni a pakkot valahogy, h ne kelljen egyesével leguberálni a képeket?

Artúr
"az a padlásteres könyvfalas parasztgerendás dolgozószoba tök jól néz ki (az gondolom nem a kocsma :))"
Csak néha, ha átjönnek páran egy-két üveg sörrel. :)

Peter Tikos:
Nagyon köszi. :)

zoli79 írta...

Kijelölöd az egészet, aztán flash get vagy valami más hasonló letöltővezérlő programba áthúzod (dregendropp, jú nó), letöltöd, aztán a _thb_ kezdetű file-okat törlöd. Ez elméletileg minden ilyen, egy oldalra megjelenített galériánknál működik, teszteltem is anno.

Ha nem működik, szólj és kitalálunk valamit!